Fudbal

Real Madrid već ima zamenu za Alegrija: Konte sledeći izbor

Komentari

Autor: Euronews

27/05/2021

-

12:30

Real Madrid već ima zamenu za Alegrija: Konte sledeći izbor
Real Madrid već ima zamenu za Alegrija: Konte sledeći izbor - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Španski AS dodaje da je Alegri blizu klupe Madriđana, a ukoliko dogovor ne bude postignut, sledeći logičan izbor bio bi doskorašnji trener Intera Antonio Konte.


Zinedin Zidan napustio je Real Madrid po drugi put u svojoj trenerskoj karijeri, a prva opcija kraljevskog kluba je italijanski stručnjak Masimilijano Alegri, koji je jako blizu potpisivanja ugovora sa španskim velikanom.

Alegri se nalazi na slatkim mukama, o čemu svedoči podatak da se za njegovo angažovanje bore i Juventus i Inter, koji je nedavno ostao bez Kontea, pa bi Madriđani mogli da ugovor finaliziraju još pre početka Evropskog prvenstva.

Nekadašnji trener Juventusa bi ostao u klubu do 2023. godine, a predsednik Reala Florentino Perez bi za njegovo angažovanje platio 10 miliona eura po sezoni, uz mogućnost produženja ugovora.

 "Stara dama" na drugoj strani voljna je da svom bivšem treneru plati 7-8 miliona po godini, pa je verovatnoća veća da će italijanski stručnjak, ipak, preuzeti kormilo španskog kluba.

Mediji takođe navode da je Alegri oduvek iskazivao interesovanje prema klupi Reala, i da je često, očekivajući poziv Pereza, rizikovao u svojoj trenerskoj karijeri.

Tim potezom dokazao je čelnicima kluba svoju privrženost koja bi mogla da igra važnu ulogu u odabiru novog trenera.

Sa druge strane, ukoliko se dogovor između Alegrija i Madriđana ne bude finalizirao, spekuliše se da bi Konte mogao da dođe na mesto šefa struke, koji je usled nedavnog uspeha kada je sa Interom osvojio "skudeto" posle 11 godina, zapao za oko najtrofejnijem klubu starog kontinenta.

 

Komentari (0)

Sport