Fudbal

Solskjer o Ronaldu: Teško ga je izostaviti iz tima, ali moram da mislim o rotaciji

Komentari

Autor: Euronews

16/10/2021

-

15:34

Solskjer o Ronaldu: Teško ga je izostaviti iz tima, ali moram da mislim o rotaciji
Ole Gunar Solskjer - Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Mančester junajteda su u prošlom kolu Premijer lige, pred odlazak na reprezentativnu pauzu, igrali 1:1 sa Evertonom, a nakon te utakmice, trener "crvenih đavola" Ole Gunar Solsakajer se našao na meti brojnih kritika.

Norveški stručnjak je bio na udaru javnosti pošto je svog najboljeg igrača Kristijana Ronalda, ubacio tek u drugom delu igre.

Uoči početka osmog kola Premijer lige sa Lesterom, Solskajer je odlučio da obrazloži svoju odluku engleskim medijima.

"Ja sam trener i odgovoran sam za sve igrače u ovom klubu. Dobro je da imamo Ronalda uvek na terenu jer znaš da će nešto uraditi. Neverovatan je profesionalac i ubica pred golom i teško ga je izostaviti iz tima. Ja bih bio najsrećniji da može da igra svaku utakmicu, ali moram da vodim računa o rotaciji. Igrači moraju da budu fizički spremni do aprila ili maja, ne smemo da ponovimo grešku iz prošle sezone i da finiš prvenstva dočekamo nespremni".

Prema pisanju engleskih medija, čak je i legendarni Aleks Ferguson bio nezadovoljan odlukom Norvežanina da izostavi Ronalda iz prve postave protiv Evertona.

"Uvek treba da počneš utakmicu sa najboljim igračima", kratko je prokomentarisao jedan od najuspešnijih menadžera svih vremena. 

Komentari (0)

Sport