Fudbal

Srpski napadač ponovo efikasan: Mitrović dvostruki strelac u pobedi Fulama

Komentari

Autor: Euronews

16/10/2021

-

19:03

Srpski napadač ponovo efikasan: Mitrović dvostruki strelac u pobedi Fulama
Aleksandar Mitrović - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Aleksandar Mitrović je nastavio golgetersku seriju u Čempionšipu. U pobedi Fulama nad Kvins Park Rendžersom od 4:1, bio je dvostruki strelac.

Srpski napadač je u 10. minutu iskoristio asisitenciju Denisa Odoija i doneo vođstvo svom timu, a potom je u 67. minutu ponovo osigurao prednost Fulamu pošto je Dajks prethodno poravnao na 1:1.

Do kraja meča Bobi Rid i Entoni Robinson su se pobrinuli za ubedljivu pobedu domaćina.

Srpskom reprezentativc na 12 utakmica u prvenstvu postigao 12 pogodaka i najbolji je strelac u ligi. To mu je 54. gol u ovom rangu što ga svrstava na 50. mesto večne liste strelaca. A zanimljiv je i podatak da je u Čempionšipu postizao gol na svakih 132 minuta, što je drugi najbolji rezultat. 

 

 

Uspešniji je samo Dvajt Gejl, napadač Njukasla, koji je igrajući za "svrake", Piterboro i VBA davao gol na svakih 128 minuta. Gejl je postigao 59 pogodaka na 100 mečeva i ukoliko Mitrović postigne još pet golova na narednih šest utakmica biće najbolji napadač u istoriji Čempionšipa u ovoj kategoriji.

U 12. kolu Čempionšipa, Šefild junajted, koga sa klupe vodi Slaviša Jokanović, pobedio je kod kuće Stouk rezultatom 2:1, dok je Riding Veljka Paunovića pogotkom najboljeg strelca Svifta upisao tri boda protiv Barnslija.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

   

 

Komentari (0)

Sport