Fudbal

Lacio bolji od Intera u derbiju Serije A: Milnković-Savić stavio tačku na trijumf

Komentari

Autor: Euronews

16/10/2021

-

20:27

Lacio bolji od Intera u derbiju Serije A: Milnković-Savić stavio tačku na trijumf
Sergej Milinković-Savić - Copyright Tanjug/(AP Photo/Alessandra Tarantino)

veličina teksta

Aa Aa

U derbiju 8. kola serije a fudbaleri Lacija su protiv Intera u drugom poluvremenu nadoknadili gol zaostatka i rivalu naneli prvi poraz u prvenstvu rezultatom 3:1 (0:1).

Jedan od junaka u trijumfu nad aktuelnim prvakom Serije A bio je Sergej Milinković Savić. Pokrenuo je akciju kod drugog gola svog tima, a onda bio i strelac trećeg gola kojim je overio pobedu Rimljana.

Srpskom napadaču je ovo bio peti pogodak u mečevima sa Interom, a ukupno 50. u dresu Lacija u svim takimičenjima.

Utakmicu je, između ostalog, obeležio incident nakon drugog gola Lacija. Interovi fudbaleri napali su strelca jer je nastavio akciju dok je jedan igrač gostiju ležao na terenu. Međutim, u prethodnom napadu, dok je bio na travi, Interovi fudbaleri nisu izbacili loptu već su nastavili ka golu Lacija.

Alesandro Bastoni je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, pa je dosuđena najstroža kazna, a preokret započeo hladnokrvni Ćiro Imobile.

Drugi pogodak je definitivno bio taj koji je prelomio situaciju na terenu. Gosti su postali previše nervozni, krenuli su po drugi gol i ostavili mnogo prostora domaćinu da reaguje. Luis Alberto je sjanim centaršutom asistirao Milinković Saviću, za konačnih 3:1.

Komentari (0)

Sport