Fudbal

Domaćini se mučili u Serija A: Milan i Specija preokretom do pobede

Komentari

Autor: Euronews

16/10/2021

-

23:00

Domaćini se mučili u Serija A: Milan i Specija preokretom do pobede
Fudbaleri Milana - Copyright Tanjug/(AP Photo/Antonio Calanni)

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Milana otišli su na poluvreme  sa dva gola zaostatka protiv Verone. U nastavku "rosoneri" su preokrenuli rezultat, zabeležili pobedu od 3:2 (0:2) i sačuvali mesto u vrhu tabele Serije A.

U 9. minutu usledio je prvi šok za domaćina, Đanluka Kaprari  je prihvatio lopru u kaznenom prostoru, brzo reagovao i pogodio levi ugao gola - 0:1.  U 22. minutu štoper Milana Romanjoli je skrivio najstrožu kaznu, a Barak realizovao penal za vođstvo Verone od 2:0.

Stvari su došle na svoje mesto u poslednjih pola sata utakmice. Iskusni Oliver Žiru je udarcem glavom smanjio u 59. minutu na 2:1. U 74. minutu neoprezan start defanzivca gostiju Faraonija u svom šesnaestercu dao je priliku Frenku Kesiju da iz penala poravna na 2:2. Ubrzo je usledio novi atak ka golu Verone, i nespretna reakcija  Koraja Gintera koji je zatresao sopstvenu mrežu za konačnih 3:2. 

U prvoj utakmici 8. kola Serije A, Specija je savladala Salernitanu sa 2:1. Kao i u Milanu, gosti su vodili posle prvih 45 minuta pogotkom Simija, a u nastavku su Strelec i Kovalenko doneli pobedu domaćinu.   

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport