Fudbal

Ibrahimović ponovo u Ligi šampiona: Šveđanin napada rekord Totija

Komentari

Autor: Euronews

18/10/2021

-

16:17

Ibrahimović ponovo u Ligi šampiona: Šveđanin napada rekord Totija
Zlatan Ibrahimović - Copyright Spada/LaPreše via AP

veličina teksta

Aa Aa

Vratio se Zlatan Ibrahimović u tim Milana posle duže pauze, a već je mislima ka obaranju rekorda u Ligi šampiona. Ibra je propustio prva dva kola Lige šampiona i sutra bi posle pet godina mogao ponovo da zaigra u elitnom takmičenju i to na stadionu "Dragao" u Portu gde Milan gostuje sutra od 21.00 (TV Arena sport 3). I odmah je našao izazov - postići gol i oboriti rekord Frančeska Totija.

Naime, nekadašnji as Rome je sa 38 godina i 59 dana najstariji strelac u grupnoj fazi Lige šampiona (gol protiv CSKA). Zlatan već ima 40 godina i ako i kad postigne gol preskočiće Totija i postati rekorder.

Moraće da igra još tri godine kako bi postao najstariji igrač u Ligi šampiona, jer taj rekord drži golman Marko Balota, koji je čuvao gol Lacija protiv Real Madrida sa 43 godine i 252 dana.

Zlatan nije okusio meč Lige šampiona još od 2016. godine, tačnije od 12. aprila kada je nosio dres Pari Sen Žermena u porazu od Mančester sitija (1:0) u četvrtfinalu. Poslednji gol u Ligi šampiona postigao je 6. aprila 2016. za PSŽ protiv Sitija u prvom meču četvrtfinala (2:2) i to za 1:1 u 41. minutu.

Ove sezone Zlatan je odigrao svega 43 minuta za Milan u Seriji A (30 minuta protiv Lacija i 13 protiv Verone), a preskočio je oba startna meča Lige šampiona protiv Liverpula (2:3) i Atletiko Madrida (1:2).

Komentari (0)

Sport