uživo

Liga Evrope, Crvena zvezda remizirala protiv Midtjilanda 1:1: Ivanić nagovestio miris proleća

Komentari

Autor: Euronews

21/10/2021

-

20:37 >> 20:53

Liga Evrope, Crvena zvezda remizirala protiv Midtjilanda 1:1: Ivanić nagovestio miris proleća
Drgaović - Copyright Tangujg/Henning Bagger/Ritzau Scanpix via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Miris proleća u oktobru! Bio bi on mnogo intenzivniji da je ostalo 1:0 jer je Zvezda golom Mirka Ivanića u 57. minutu vodila, ali ni remi u Danskoj protiv Midtjilada 1:1 (0:0), nije loš jer su crveno-beli ostali na čelu F grupe Lige Evrope sa sedam bodova i stigli su na korak od nokaut faze. Dovoljna je pobeda nad istim rivalom 4. novembra u Beogradu da bi se i zvanično ušlo u nokaut fazu, s obziom da je Braga pobedila Ludogorec 1:0 u Bugarskoj.

U prvih 25 minuta Crvena zvezda je kontrolisala igru i rezultat, da bi onda uz jaku kipu došao i jak pritisak Midtjilanda od desetak minuta uz tri ozbiljna udarca (dva Sisto, jedan Isaksen) i stativu koju je Dir pogodio posle dobrog duplog pasa. Milan Borjan i sreća su pogledale crveno-bele u tom periodu, ali do kraja prvog dela crveno-beli su ponovo uspostavili konotrolu.

Zvezda je videla u praksi da ne sme da ulazi u "fajt" i tranziciju sa poletnim igračima domaćina, pa je u nastavku stala na loptu, trener dejan Stanković je uveo Nenada Krstičića zbog bolje konotrole lopte. Čekala se samo reakcija Zvezde u ofanzivi i na sreću prva prilika bila je iskorišćena. 

 

 

Ben je izveo prekid sa leve strane, lopta se odbila na stranu. Miloš Degenek je uspeo odmah da je vrati, Loi Dioni, koji je zamenio Falka, prebacio je loptu glavom na drugu stativu odakle je Mirko Ivanić poslao levicom u mrežu. Zvezda je idelano ušla u drugi deo i od tog momenta je kontrolisala meč sve do 78. minuta kada je Lind pogodio stativu a Dir odbitak poslao u mrežu. 

Mogla je Zvezda do pobede jer je Ben pogodio staztivu (80.), a Loi Dioni prokockao zicer u 87. minutu kada je izašao sam pred golmana. Međutim, i domaćin je imao dve-tri prilike, ali je Borjan sačuvao realnih 1:1. Zvezda je četvrti put gostovala u Danskoj i četvrti put je remizirala.

Midtjiland - Crvena zvezda 1:1 (0:0) 

Sterlac: Dir u 78. za Midtjiland, a Ivanić u 57. minutu za Crvenu zvezdu. Stadion: "MCH Arena" Herning. Kapacitet: 12.000. Sudija: Roj Rajnšrajber (Izrael). Žuti karton: Kajuste, Onjedika (Midtjiland), Srnić, Ivanić (C. zvezda).

Mitjiland: Olafson - Dalsgard, Svjatčenko, Dir (od 90+2 Mabil) - Anderson, Kajuste (od 61. Lind), Onjedika, Paulinjo - Evander, Isaksen (od 72. Maroni), Sisto.

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Degenek, Dragović, Rodić - Srnić (od 46. Krstičić), Sanogo - Falko (od 56. Dioni), Kanga (od 82. Pankov), Ivanić - Ben (od 90+4. Gajić).

Liga Evrope, treće kolo

Grupa F

Midtjiland - Crvena zvezda 1:1 /Dir 78 - Ivanić 57/ 

Ludogorec - Braga 0:1 /Orta 7/

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Uživo, Midtjiland - Crvena zvezda 1:1 (kraj)

Kraj meča

90+4: Zvezda je uspela da odbrani 1:1, Milan Borjan je pred kraj bio na visini zadatka, tako da su crveno-beli ostali prvi u F grupi Lige Evrope posle tri kola i nagovestili prolasku u nokaut fazu. Četvrti put je Zvezda igrala u Danskoj i četvrti put je remizirala.

87. minut: Loi Dioni propušta veliku priliku. Izašao je sam pred golmana i sa sedam-osam metara nije uspeo da ga savlada.

85. minut: Zvezda i Midtjiland se ne mire sa remijem, jak je ritam meča, mnogo je duela.

80. minut: Ben pogađa stativu sa 16 metara, šteta što Zvezda nije odmah uzvratila. 

79. minut Midtjiland izjendačuje 1:1. Nikolas Dir je strelac. Lind je pogodio stativu sa 20 metara, a odbitak je Dir poslao sa visine penala u mrežu. Bio je ovo prvi ozbiljniji atak Danaca u drugom delu.

75. minut: Pokušavaju domaćini, kruže oko šesnaesterca, ali Zvezdina odbrana sa Sanogom, Dragovićem i degenekom u drugom delu je skoro besprekorna.

70. minut: Sve ide na vodenicu Crvene zvezde, vođstvo je dodalo samopouzdanje ekipi koja kontroliše utakmicu. Domaćin ne može da zapreti, i ono što upućuju ka golu Borjan brani.

 

 

57. minut GOOOL vodi Crvena zvezda 0:1: Mirko Ivanić je kaznio Dance. Posle centaršuta Bena lopta se odvbila na desnu stranu, Degenek je vratio u luku u šesnaesterac, Dioni prebacvio, ona je došla do Mirka Ivanića koji je levicom plasirao u mrežu.

55. minut: Nastavak protiče u istom ritmu kao i prvi deo, Zvezda kontroliše rezultat, čim nema grešaka na sredini nema ni opasnosti pred Borjanom. Upšao je i Loi Dioni umesto Falka.

46. minut: Crveno-beli su krenuli sa centra, Nenad Krstičić je ušao na poluvremenu umesto Srnića.

Kraj prvog poluvremena

45. minut: Kraj prvog dela, nema golova. Zvezdina rubrika u ofanzivi ostala je prazna, svela se na nekoliko šuteva sa distance, ali ona Borjanova je ispunjna sa tri dobre intervencije (Sisto dva puta, Isaksen), uz jednu srećnu okolnost kad je Dir pogodio stativu. Meč je bio izjednačen, ali Midtjiland može više da žali.

 

 

42. minut: Oprobao je Falko udarac sa 20 metara. Udarac je bio snažan, nedovoljno da se Olafson savlada.

40. minut: Bolji i opasniji je Midtjiland u poslednjih 20 minuta, ali je Zvezda nekako odolela tim napadima i ponovo primirila domaćina. Sisto je opet oprobao udarac i rezultat je isti: Borjan je odbranio.

33. minut: Stativa Dira, mnogo sreće za Crvenu zvezdu. Vezni igrač domaćina je odigrao dupli pas i sa sedam metara pogodio stativu Borjana. Lopta se po liniji "prošetala" i otišla na drugu stranu.

32. minut: Domaćin je sve opasniji, kiša je snažno počela da pada što gosti domaćin, Sisto je šutirao iskosa ali je ponovo Borjan bio siguran.

29. minut: Milan Borjan čuva "nulu", Isaksen je iskoristio prostor, stigao je do 16 metara od gola, jako šutirao, ali je kapiten crveno-belih odlično odbranio.

25. minut: Igra se uglavnom na sredini terena, snažno, muški sa čestim prekidima. Za sada nema velikih prilika. Seku Sanogo faktički igra trećeg štopera sa Dragovićem i Degenekom, a Srnić uz Kangu, a i sa Gobeljićem i Rodićem po bokovima, deluje na centralnom delu terena.

17. minut: Posle kornera Onjedike je šutirao glavom ali preko gola.

15. minut: Crvena zvezda kontroliše meč, za sada diktira svoj ritam, dobro se kreću i ne prave greške iz kojih bi domaćin mogao da razvije tranzicju. Međutim, u ofanzivi još nema pravog završnog pasa pa se sve do sada svodilo na udarce sa distance.

10. minut: Za sada obe ekipe igraju bez mnogo rizika, uglavnom se neke ofanzivne akcije završavaju udarcima sa distance. I Ben je iskušao udarac a Danci su imali i najbolju priliku ali je Borjan dobro intervenisao.

7. minut: Kanga je oporbao udarac sa 25 metara ali pored gola. Promena rezultata u Bugarskoj, Braga je povela protiv Ludogoreca 1:0 golom Rikarda Orte.

4. minut: Evander je šutirao sa 22 metra i lopta je pruhaja tik iznad prečke golmana Milana Borjana. Ljutio se kapiten crveno-belih jer niko nije izašao u blok.

2. minut: El Fardu Ben je probao solo prodorom da ugrozi domaćina međutim izgubio je korak kada je ušao u šesnaesterac, a zatim i loptu.

Domaćin je krenuo sa centra,  a oko 600 navijača Crvene zvezde iz Danske došlo je do ulaznica, pa su crveno-beli od starta imali jaku podršku sa tribina.

FK Crvena zvezda

 

Danci su pod imperativom pobede jer imaju samo bod iz dva meča, dok su oslabljeni crveno-beli u boljem položaju jer su prvi u grupi sa maksimalnim učinkom i u slučaju pozitivnog rezultata mogu ostati na čelu i trasirati put ka evropskom proleću.

Crvena zvezda je doputovala u Dansku ponovo oslabljena bez Aleksandra Kataija, Milana Pavkova, Rišaira Živkovića i Veljka Nikolića. S obzirom da je Loi Dioni pauzirao tri nedelje zbog povrede, odluka da El Fardu Ben igra na mestu centralnog napadača je jedino logična i očekivana.

FK Crvena zvezda

 

 

S druge strane, ni danski predstavnik neće biti kompletan, nedostaju suspendovani Brazilac , štoper Žuninjo i njegov zemljak, prvi strelac Žunior Brumado.

Crveno-beli su do sada u istoriji tri puta igrali protiv klubova iz Danske. Prvi put su u prvom kolu Kupu kupova (1985/86.) eliminisali Lingbi (2:2 u gostima, 3:1 u Beogradu), zatim su u prvom kolu Kupa UEFA sezone 2003/04. bili su bolji od Odenzea (2:2 u Danskoj, 4:3 u Beogradu). Pre dve godine su u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisali Kopenhagen. Posle 1:1 u Beogradu, bilo je posle 120 minuta 1:1 u glavnom gradu Danske da bi u spektakularnim penalima Zvezda slavila 7:6. Tri gostovanja u Danskoj i tri remija.

 

Komentari (0)

Sport