Fudbal

Trener Partizana objasnio kako je isključen: Bio je potpuni nesporazum

Komentari

Autor: Euronews

22/10/2021

-

09:01

Trener Partizana objasnio kako je isključen: Bio je potpuni nesporazum
Stanojević - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je zakazao u nevreme, jedna od lošijih parttija crno-belih ove sezone kaznili su igrači Genta i pobedom od 1:0, u trećem kolu Lige konferencija, napravili veliki korak ka osvajanju prvog mesta.

Da nesreća po Partizan bude veća, trener Aleksandar Stanojević je po završetku meča prigovorio nešto sudiji Bobu Madenu i zaradio crveni karton. Tako će 29. meč u Evropi pamtiti po lošem, a biće sprečen da vodi ekipu 4. novembra u Belgiji i na taj način izjednači klupski rekord Vladimira Vermezovića od 30 evropskih mečeva.

"Bio je to nesporazum, prišao sam sudiji i čestitao, na šta mi je on nešto rekao, odgovorio sam mu i dobio karton", obrazložio je Stanojević.

Strateg crno-belih bio je zadovoljan igrom.

"Čestitam rivalu na pobedi. Bila je zahtevna utakmica sa dosta duela. Imali smo šanse koje nismo iskoristili, za razliku od rivala koji je postigao gol. Utakmica je mogla da ode i na drugu stranu, ali tako je kako je. Idemo dalje. Momci su ispoštovali dogovor, ali nisu mogli protiv bržeg rivala. U drugom poluvremenu smo mi sabili protivnika, imali šanse, ali nismo uspeli da postignemo gol i izborimo remi koji bi bio možda i realan ishod. Kvalitet protivnika nam nije dozvolio da se razmašemo".

 

 

Partizan nije bio ubojit, pa je tako prvi udarac u okvor gola bio upućen čak u 88. minutu kad je Igor Vujačić sa 30 metara zatresao prečku.

"Nedostajao nam je završni udarac u 30 metara, ali smo imali prilike, situacije u kojima smo morali brže da reagujemo. Ipak, rival nas nije mnogo ugrozio i ukoliko gledamo tako Soči nam je zadao više problema. Jednostavno nam ne odgovaraju ekipe poput Genta, brze. Da smo iskoristili neke šanse moglo je da bude nerešeno, to bi bio realan ishod".

Na krilima navijača, ali i rezervista, Partizan je napadao, ali na kraju ih je i sreća zaobišla.

"Želeli smo izmenama da dobijemo na intenzitetu, da agresivnije napadnemo, da budemo pokretljiviji. Dobili smo ono što smo želeli, parirali smo ritmom, ali je falio gol koji je visio u vazduhu u jednom trenutku. Napravili smo tim koji smo mislili da je najbolji za ovu utakmicu, ali kada bih ga opet pravio sigurno bih nešto uradio drugačije. Nismo kalkulisali, zveli smo tim koji smo mislili da može da ostvari rezultat. Dali smo maksimum, svaki igrač, momci su uradili sve što su mogli, ali falio nam je završni udarac", jasan je bio Stanojević.

Crno-beli su drugi u grupi B Lige konferencija sa šest bodova, Anortozis i Flora imaju po bod i izvesno je da će naš predstavnik uspeti da dosegne cilj - nokaut fazu. Međutim, moraće da pokuša u Belgiji da uzvrati za ovaj poraz jer prvo mesto u grupi donosi direktan plasman u osminu finala, a drugo u šesnaestinu finala.

Komentari (0)

Sport