Fudbal

Ronald Kuman i Karlo Anćeloti nakon ''El Klasika''

Komentari

Autor: Euronews

24/10/2021

-

20:13

Ronald Kuman i Karlo Anćeloti nakon ''El Klasika''
AP Photo/Joan Monfort - Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Real je pobedio u 183. "El klasiku" za bodove, potvrdio da je u ovom času kvalitetniji rival, ali trener Karlo Anćeloti nije bio sasvim zadovoljan.

"Srećan sam zbog pobede jer je "El klasiko" najvažnija utakmica. međutim, ovo su samo tri boda, igrali smo inteligentno, veoma dobro iza lopte i opasno u kontrama. To je ono na čemu smo radili, ali kad smo imali loptu morali smo bolje da igramo", rekao je Anćeloti.

Nije želeo da ocenjuje igru Barselone.

"Propatili smo, bili smo pod pritiskom Barselone koja odlično kontroliše loptu. Međutim, moja kipa ume da igra praktično, da bude tim i da kao tim dođe do pobede. To je presudilo ovog puta. Mislim da će Barselona do kraja Lige uspeti da se bori za sam vrh", zaključio je trener Madriđana.

Umesto da Barsleona povede, primila je gol i nije do kraja meča uspela da se izvuče iz minusa protiv Reala (1:2).

"Nezadovoljan sam rezultatom, jer smo bili bolji u prvom poluvremenu i imali zicer Desta. Morali smo da postignemo tada gol jer bi se onda i igra promenila. Kad izgubite od Reala kod kuće onda je teško pronaći pozitivne stvari, ali utakmica je bila tesna, komplikovana i odlučili su detalji", rekao je Kuman.

Svaki poraz komplikuje situaciju u Barseloni, pogotovo onaj od Reala.

"U Klasiku gubite više od tri boda. Razumem ja to, igrao sam ih, ali ne smemo da potonemo. Trudili smo se da ne budemo inferiorni i umesto da vodimo 1:0, na semaforu je stajalo 0:1. Promenio se meč".

Zna Kuman šta mora da se popravi.

"Ne stvaramo jasne prilike, taj poslednji pas nam nedostaje da budemo ubojiti. Ali, rastemo, iz meča u meč popravljamo neke stvari, ali mi smeta kad navijači zvižde igračima. Tim je igrao dobro bez obzira na rezultat. Prvenstvo je dugo, biće bolje", kaže Kuman.

Barselona je izgubila oba derbija od najvećih rivala, 2:0 od Atletika u Madridu i 2:1 od Reala u prestonici Katalonije.

Komentari (0)

Sport