Fudbal

Dobre vesti za Derbi Kauni: Američki biznismen kupuje deonice engleskog kluba

Komentari

Autor: Euronews

26/10/2021

-

19:29

Dobre vesti za Derbi Kauni: Američki biznismen kupuje deonice engleskog kluba
Derbi Kaunti - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Klub Čempionšipa je trenutno u stečaju, oduzeto mu je i 12 bodova zbog kršenja finansijskog kodeksa, pa je gotovo izvesni dolazak mladog Amerikanca, suosnivača "Slync.io" podgrejao nadu navijačima, ali i menadžeru kluba, slavnom Vejnu Runiju, da bi klub do kraja lige i mogao da izbori opstanak a zatim stane na zdrave noge.

"Bio je Kirhner na utakmici prošlog vikenda. Proveo sam malo vremena sa njim i ima jako dobre ideje. Njegovo otvoreno pismo navijačima kluba je pravi prikaz njegovih namera. Mlad je, ali vrlo poslovan čovek i siguran sam da ne bi davao ponudu da ne misli da pomogne klubu", potvrdio je Runi za "BBC".

Kirhnerova zvanična ponuda za kupovinu Derbi Kauntija je stigla u kancelariju stečajnih upravnika "Kvantuma". Oni su potvrdili da su dobili ponudu Amerikanca, ali nisu krili i da žele da imaju barem tri kako bi odlučili kome da se proda klub koji u velikom minusu.

Welcome to many of my new followers… I appreciate the kind words I’ve received from many of you. It’s hard to respond to them all (any public attention is a bit foreign as my companies are private, hence the difficulties finding any information on them) but wanted to thank you

"Kao što smo već rekli, odgovornost je stečajnih upravnika da osiguraju da svaki potencijalni ponuđač bude u mogućnosti da  podnese ponudu za klub čime se maksimalizuju pozicije poverilaca u klubu i osigurava dugoročna budućnost ovog istorijskog kluba. Takođe, moramo da obezbedimo da je Premijer liga Engleske zadovoljna da će potencijalni kupac proći sopstvene testove i da su uslovi ponude opravdani za različite zainteresovane strane na koje administracija utiče", rekao je zajednički administrator Endrju Hosking.

Amerikanac čeka zeleno svetlo "Kvantuma".

„Nisam milijarder... nisam siguran da je ovo važno. Međutim, uradio sam dovoljno dobro da kupim i finansiram klub. Administratori su veoma marljivi i zahtevali su najmanje 100 miliona funti kao dokaz likvidnosti da bi uopšte došli do tačke u kojoj se nalazim u procesu. Kako se stvari odvijaju sa ovim procesom, nastaviću da delim ono što mi je po zakonu u mogućnosti, poštujući EFL i administratore. Obe strane rade divan posao, brinu o budućnosti kluba i neće dozvoliti ništa slično ponavljaju se nekim od prošlih javnih debakla. Najbolje priče u životu često počinju nakon neuspeha, a najbolje godine Derbi Kaunti su bez sumnje pred nama“, rekao je između ostalog u pismu Kirhner.

Komentari (0)

Sport