Fudbal

Dušan Vlahović het-trikom ispisao istoriju Fiorentine

Komentari

Autor: Euronews

31/10/2021

-

17:10 >> 17:23

Dušan Vlahović het-trikom ispisao istoriju Fiorentine
Vlahović - Copyright Mašimo Paolone/LaPreše via AP

veličina teksta

Aa Aa

Dušan Vlahović sa tri pogotka doneo je Fiorentini pobedu nad Specijom 3:0 (1:0), ali i postao najefikasniji igrač u istoriji kluba sa 25 golova u kalendarskoj godini

Srpski as nastavio je da ispisuje istoriju Fiorentine i Serije A. Pogodak sa bele tačke u 44. minutu, pa prava minijatura i majstorstvo u 62. minutu, kada je pas Odriazole u stilu Gerda Milera poslao u mrežu, zatim i treći gol u 74. minutu, doneli su "violi" pobedu na Specijom 3:0 (1:0), u 11. kolu Serije A i primakli je zoni UEFA. 

Međutim, sa drugim het-trikom u Firenci, osam ukupno u Seriji A, Vlahović je postao novi rekorder kluba po broju golova u kalendarskoj godini (od 1994. kada se daju tri boda po meču). Ovo mu je bio 25. gol u 2021, jedan manje je postigao Luka Toni 2005, a dva manje Gabrijela Batistutu 1998. godine! "Dušan veliki" će do kraja godine imati priliku da poprilično uveća golgeterskl rekord.

Sa osam golova, srpski napadač izjednačio se sa Đovanijem Simeoneom (Verona) na drugom mestu liste strelaca Serije A. As Lacija Ćiro Imobile ima samo gol više.

Komentari (0)

Sport