Fudbal

Vlahović osvojio Italiju: Dva gola dele ga do rekorda legendarnog Hamrina

Komentari

Autor: Euronews

01/11/2021

-

10:01

Vlahović osvojio Italiju: Dva gola dele ga do rekorda legendarnog Hamrina
Vlahović gol - Copyright Massimo Paolone/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Het-trikom protiv Specije, Dušan Vlahović je postigao 25 golova u 2021. godini u dresu Fiorentine.

Maestralni srpski reprezentativac je nadmašio klupska ostvarenja Omara Gabrijela Batistute (23 gola) i Luke Tonija (24) po broju golova u kalendarskoj godini. Oborio je rekord ako se računaju sezone od kada je uvedeno pravilo da se pobeda računa tri boda (1994.), ali malo mu nedostaje do apsolutnog klupskog rekorda.

Legendarni Šveđanin Kurt Roland Hamrin je 1959. postigao 25, a 1960. rekordnih 27 golova u jednoj kalendarskoj godini. Vlahović ima još osam mečeva do kraja 2021. godine u Seriji A da nadmaši Hamrina i niko više ne sumnja da će gol mašina iz Srbije u tome i uspeti.

 

 

Italijanski mediji veličaju Vlahovića, ali se više od njegovih golova i rekorda bave transferom u januaru. "Tutosport" tako najavljuje transfer srpskog napadača u Juventus i to za 60 miliona evra čime bi izjendačio srpski rekord po visini transfera Luke Jovića kada je iz Ajntrahta prelazio u Real Madrid.

Međutim, priznaju italijanski mediji da će vlasnik Fiorentine Roko Komiso teško pristati da na polusezoni proda Vlahovića jer će bez njega teško "viola" ostati u zoni UEFA. Leto je uvek bolji transfer prozor za prodaju igrača, Vlahović uz to ima ugovor do leta 2023. godine i verovatno će ostati u Firenci do kraja sezone. Osim, ako Juventus ili neko drugi, pominje se ponovo interesovanje Atletiko Madrida, ne dostavi ponudu koja "se ne može odbiti".

 

 

Vlahović je do sada postigao osam  golova u Seriji A, izjednačio se na drugom mestu sa napadačem Verone Đovanijem Pablom Simeoneom, sinom trenera Atletika Dijega. Ispred njih dvojice je jedino legendarni kapiten lacija Ćiro Imobile.

Komentari (0)

Sport