Fudbal

David Alaba uporedio Real i Bajern: U Madridu je sve veće u odnosu na Minhen

Komentari

Autor: Euronews

01/11/2021

-

19:03

David Alaba uporedio Real i Bajern: U Madridu je sve veće u odnosu na Minhen
AP Photo/Joan Monfort - Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Austrijski fudbaler, David Alaba, dao je intervju za nemački Kiker.

Levonogi defanzivac je u Real Madrid stigao ovog leta iz minhenskog Bajerna:

“Oba kluba su sinonimi za apsolutni uspeh. Bajern je jedan od najvećih klubova na svetu, kao i Real Madrid. Međutim, u Realu je sve malo veće u odnosu na Minhen, pritom poslednje što želim je da uvredim Bajern", počeo je Alaba, pa nastavio:

"Bajern i Real poseduju izvrstan stil igre. Razlike su u detaljima i uvek se svode na trenere i pečat koji oni ostavljaju. Primećivao sam to godinama u Bajernu, a ovde to nije ništa drugačije. U oba tima uspeh je najvažniji. Ovaj tim Reala je gladan i ambiciozan i ulazi u svaku utakmicu da pobedi. Sa Bajernom je ista priča".

Potom je uporedio špansku Primeru i nemačku Bundesligu:

“Teško je reći. Primera je potpuno drugačija po pitanju igre. Klubovi poput Levantea i Alavesa pokušavaju da kreiraju akcije iz zadnje linije. Kao centralni defanzivac, imam manje situacija za skok nakon ispucavanja iz zadnje linije, nego što je to bio slučaj u Bundesligi. U Nemačkoj se igra oštrije i direktnije u napred, dok je u Španiji akcenat na posedu lopte, čak i kod timova sa začelja tabele".

 

Uoči samog dolaska, Alaba je shvatio kakav kvalitet poseduje Karim Benzema:

"On je vođa na terenu. On je taj koji pokazuje put. Gledam ga svaki dan u teretani, kako vodi računa o oporavku svog tela. Inspiracija je zbog toga što se prvi nacrta na treningu i daje maksimum na svakom treningu. U utakmicama se vidi zašto nam je tako značajan", rekao je David, a potom odgovorio na pitanje da li je bolji od Levandosvki:

"Sve što sam rekao za Karima, odnosi se i na Levu. Njegova glad nema granice, kao ni ambicija, niti radna etika. Oni to pokazuju na terenu. Obojica su neverovatno važni svojim timovima."

 

Komentari (0)

Sport