Fudbal

Valdas Dambrauskas novi trener na klupi splitskog Hajduka

Komentari

Autor: Euronews

02/11/2021

-

21:54

Valdas Dambrauskas novi trener na klupi splitskog Hajduka
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Litvanski trener, Valdas Dambrauskas, zvanično je novi trener Hajduka iz Splita, saopštio je klub.

Naime, Dambrauskasa je potpisao saradnju do leta 2024. godine. Prethodni angažman imao je u Bugarskoj, vodivši Ludogorec, odakle je otpušten nakon nedavnog poraza od Crvene zvezde u okviru Lige Evrope sa 1:0.

Hajduk je krajem maja angažovao švedskog stručnjaka Jensa Gustafsona i predstavio ga kao dugoročno rešenje, ali nije sve išlo kako su zamišljali čelnici kluba pa je došlo do razilaska. Kao zamena već neko vreme se pominjao Letonac, koji je prethodno izjavio da ne razmišlja o preuzimanju Hajduka, uprkos prijateljstvu sa sportskim direktorm, Nokoličiuosom Mindaugasom:

"Jesmo prijatelji, ali ponekad nije dobro mešati prijateljstvo i posao. Zajedno smo radili u Žalgirisu, pa u Gorici, ne kažem da nam se putevbi jednog dana neće ukrstiti, ali o Hajduku ne razmišljam. Imam neke ponude, zovu me sa svih stana, ali ću dobro razmisliti. Mediji su me svuda slali tri nedelje, a ja sam kod kuće u Litvaniji sa porodicom i posle dve i po godine konačno imam vremena da im se malo posvetim", izjavio je za "Index.hr" Dambrauskas, koji je ipak na kraju prihvatio posao, nakon čega je Mindaugas izneo svoje zadovoljstvo:

"Valdas Dambrauskas je trener koji je tokom karijere vodio vrlo dobro organizovane i uspešne klubove koje je svojim trenerskim znanjem uspevao da unapredi. Uveren sam da će nam doneti novu energiju i da će svojim znanjem i iskustvom doprineti unapređenju kvaliteta u svim segmentima igre. Profil je trenera koji pre svega traži pozitivnu atmosferu što smatramo osnovom uspeha. Uveren sam da će u relativno kratkom roku podići nivo kvaliteta igre, vrednost igrača, a samim time će dati novu dimenziju ekipi, potrebnu u borbi za trofeje", istakao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Hajduk posle 13 kola ima 21 bod uz učinak od šest pobeda, tri remija i četiri poraza, a u prethodna četiri meča osvojio je samo dva boda.

Komentari (0)

Sport