Fudbal

Borba za Ronalda je počela: Neće da ostane u Juventusu, u igri su PSŽ i Junajted

Komentari

Autor: Vladimir Sukdolak

29/05/2021

-

11:54

Borba za Ronalda je počela: Neće da ostane u Juventusu, u igri su PSŽ i Junajted
Borba za Ronalda je počela: Neće da ostane u Juventusu, u igri su PSŽ i Junajted - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Juventus je grčevitom borbom i plasmanom u Ligu šampiona priveo sezonu kraju. Za navijače slavnog torinskog kluba, jedva izboren plasman u UEFA elitu, posle devet uzastopnih titula u Seriji A, sigurno nije činjenica koja bi zadovoljila njihovu glad za trofejima i uspesima.


Za njih je sada, kao i za dobar deo Evrope, najvažnije pitanje da li će Kristijano Ronaldo ostati u Juventusu ili će napustiti klub i izabrati sledeću stranicu u karijeri.

U medijima se pominju dve – Pariz i Mančester.

Iz Francuske dolaze informacije, a prema pisanju "La Gazzetta dello Sport", da bi Portugalac mogao već ovog leta da pojača "svece", jer je pitanje da li će Kilijan Mpabe ostati član Pari sen Žermena. Sjajnom napadaču ugovor sa polufinalistom Lige šampiona ističe 2022, a do sada još nije bilo reči o njegovom produžetku.

Kao i mladi Francuz, tako i Ronaldo ima ugovor sa "starom damom" do 2022, ali je definitivno nezadovoljan u Torinu i ima nameru da ode što pre. Njegovo raspoloženje nije popravilo ni to što se Masimilijano Alegri vratio u Juventus.

Pominje se i moguća razmena za Maura Ikardija uz doplatu. Ove planove, međutim, kvari jučerašnja izjava odličnog napadača da su mu planovi za budućnost vezani za PSŽ.

Postoji i opcija, koja se takođe provlači kroz italijanske medije, da se Ronaldo vrati u Mančester junajted, iz kojeg je 2009. prešao u Real Madrid. Navodno bi u taj "dil" bio uključen i povratak Pola Pogbe među "bjankonere", uz još nešto novca koji bi Juventus trebalo da uplati na račun kluba sa "Old Traforda", dok se od Portugalca očekuje da pristane na smanjenje plate.

 

Komentari (0)

Sport