uživo

Crvena zvezda poražena od Midtjilanda 0:1: Skupo plaćene kardinalne greške

Komentari

Autor: Euronews

04/11/2021

-

22:58 >> 23:04

Crvena zvezda poražena od Midtjilanda 0:1: Skupo plaćene kardinalne greške
Zvezda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je poražena od Midtjilanda 0:1 (0:0) u četvrtom kolu F grupe Lige Evrope i pala je na drugo mesto na tabeli.

Ono što od 26. novembra 2019. godine (Bajern 6:0), nije pošlo za nogom mnogima (devet mečeva u Evropi) jeste Midtjilandu. Danci su osvojili "Marakanu", pobedili 1:0 i vratili se u igru za drugo mesto.

Crvenoj zvezdi se dogodilo večeras sve što nisu želeli. Kiša je padala neprestano, teren je bio nakvašen, težak, klizav a protiv brže i mobilnije ekipe kakva je Midtjiland to je ozbiljan hendikep. Kada se na to dodala kardinalna greška Miloša Degeneka ali i Aleksandra Dragovića, koju je samo isključenjem mogao da spreči reprezentativac Australije, onda je 0:0 posle prvih 45 minuta bio i dobar rezultat.

MN Press

 

 

Crveno-beli su jednostavno bili prisiljeni da čuvaju svoju mrežu, na sreću u tom delu imaju i kvalitet i iskustvo, dok su Danci još jednom pokazali da im je igra iz tranzicije jača strana. Sve što su napravili, a to su šutevi Isaksena i Sista stvoreni su iz polukointri. Iz pozicione igre ništa nisu mogli da urade. Na drugoj strani, Zvezda nema brzinu u tranziciji da bi mogla da ugrozi brzu ekipu poput ove iz Danske.

Ništa Dejan Stanković nije promenio u poluvremenu, a ni Zvezda se nije promenila, nova velika greška, ovog puta Milana Rodića koji je izgubio loptu na 30 metara od gola, prouzrokovala je novi slobodan udarac za Dance na 16 metara. Evander je izveo prekid, loptu je zakačio Kanga, promenio joj smer i od 56. minuta Midtjiland je poveo. kako je igrala Zvezda, koliko je ozbiljnih grešaka napravila nije moglo da prođe bez kazne.

Srpski šampion je zaista uložio maksimum napora do kraja meča, rizokovao je da primi iz kontre novi gol, ali osim velike šanse Radovana Pankova u 77. minutu posle kornera nije uspela da se spasi poraza. Šansa Dragovića u petom minutu nadoknade i promašaj za desetak santimetara je samo dokaz da ni sreća nije bila naklonjena domaćinu.

Crvena zvezda - Midtjiland 0:1 (0:0)

Strelac: Kanga autogol u 56. minutu. Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: oko 15.000. Sudija: Tamaš Bognar (Mađarska). Crveni kartoni: Degenek (Crvena zvezda) u 12. minutu, Gobeljić (C. zvezda) u 90+3. minutu.

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Degenek, Dragović, Rodić (od 83. Eraković) - Sanogo, Kanga (od 74. Živković) - Ben (od 83. Dioni), Ivanić, Katai (od 64. Pankov) - Pavkov.

Midtjiland: Lesl - Dalsgard, Svjatčenko, Paulinjo - Anderson (od 75. Kuls), Onjedika, Čarls (od 65. Kajuste), Dir (od 85. Žuninjo) - Isaksen (od 85. Hansen), Evander, Sisto (od 75. Lind).

Grupa F Lige Evrope, četvrto kolo

Crvena zvezda - Midtjilad 0:1 (0:0)

Braga - Ludogorec 4:2 (3:1)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

uživo, Crvena zvezda - Midtjiland 0:1

Kraj drugog poluvremena

Srpski šampion nije uspeo da stigne do izjednačenja, gosti nisu realizovali neke kontre koje su im se otvarale. Na kraju, Zvezda je zasluženo poražena jer je toliko krupnih grešaka napravila da nije moglo to da ostane nekažnjeno. Na kraju je Gobeljić isključen zbog prigovora.

90.+5 minut: kakva šansa za Dragovića, poslao je loptu desetak santimetara pored gola. Šteta.

77. minut: najbolja prilika za Zvezdu u drugom delu, posle kornera Bena je sa nekoliko metara Radovan Pankov šutirao glavom preko gola

73. minut: Kanginu kardinalnu grešku nije kaznio Midtjiland. Sisto je zakasnio u petercu. U Portugaliji je 4:2 za Bragu.

70. minut: Pokušao je Gelor Kanga sa distance, lopta je prohujala iznad prečke. Zvezda ulaže velike napore da izjednači, rizikuje prilično. Midtjiland nije jednu kontru iskoristio, Sisto je bio izblokiran na petercu.

65. minut: Zvezda teško može bilo šta da promeni na meču. Možda neki prekid, ali potrebni su sveži igrači.

 

 

56. minut: vodi Midtjiland 1:0: Evander je sa 16 metara izveo slobodan udarac, pogodio je Gelora Kangu, lopta je promenila smer i lopta je zatresla mrežu Borjana. Danci su kaznili grešku crveno-belih. Oficijalno je gol pripisan Kangi kao autogol.

55. minut: Greška Rodića u pasu prouzrokovala je kontru i faul Gobeljića na 16 metara nad Evanderom.

50. minut: Crveno-beli se ljute na arbitra Bognara zbog načina na koji sudi, ali ne bi smeli da dozvoljavaju kontre jer su gosti, bar tako izgleda, dva puta brži i traže jurnjavu. Kad se Zvezda vrati iza lopte onda uglavnom nema opasnosti po Borjana.

48. minut: Sreća za Zvezdu, Svjatčenko je posle kornera šutirao pored bloka sa šest-sedam metara ali pored stative.

Počeo je nastavak meča, nema promena u sastavima, crveno-beli su od 12. minuta bez Degeneka.

 

Kraj prvog poluvremena

45. minut: Prvi deo završen je bez golova, ali daleko od scenarija koji je želela Crvena zvezda. Greška Degeneka, isključenje u 12. minutu, nakvašen teren, pogodovali su gostima koji ipak nisu materijalizovali posed lopte i veći broj napada.

40. minut: Zvezda održava "nulu", ali je potpuno bezopasna. Braga uvećava na 3:1 golom Galena, a Sisto sa 16 metara šutirao je pravo u Borjana.

35. minut: Golova, a ni šansi nema na "Marakani", ali u Portugaliji ponovo Braga vodi 2:1, golom Madeiroša.

30. minut: Kiša pljušti, vode ima na travi, a Zvezda je uz to i sa igračem manje. Iskusno drži "nulu" za sada, čekaju crveno-beli neku kontru. U Portugaliji je Ludogorec uspeo da izjednači protiv Brage, strelac je bio Sotiriu.

28. minut: Dobra akcija Zvezde, ali Katai je bio u malo ofsajdu.

24. minut: Nova dobra trazucija Danaca, Evamder je sa 16 metara pogodio Dragovića. Lopta je završila u korneru. Braga je povela protiv Ludogoreca, Al Musrati je strečac u 24. minutu.

20. minut: Namestila se Zvezda posle šoka u 12. minutu. Gosti za sada iz pozicione igre ne prave probleme, ali iz trazicije su veoma opasni. Isaksen je slabo završio sjajan dubinski pas.

15. minut: Zvezda je u problemu, sa igračem manje će biti inferiorna u polju, Danci su odmah pojačali ritam, ali promena nema. Seku Sanogo je zauzeo poziciju Degeneka, Ivanić se povukao sa strane na mesto zadnjeg veznog. 

 

 

12. minut: crveni karton Milošu Degenku. Loša procena štopera Zvezde, Isaksen je krenuo sam prema golu i štoper ga je srušio s leđa na ivici šesnaesterca. Dileme nije bilo. 

9. minut: Prvi pokušaj Zvezde, Milan Pavkov je izblokiran sa sedam-osam metara. Posle kornera opasnosti nije bilo.

5. minut: Žustar početak meča, u vaterpolo uslovima, jer kiša u Beogradu pada četiri sata bez prestanka, nema šansi, ali ima žutih kartona. Katai je požuteo.

Počeo je meč, gosti su krenuli sa centra. Teren je nakvašen, klizav.

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Srpski šampion u punom sastavu dočekuje danski Midtjiland i želi trijumfom da obezbedi prolazak u nokaut fazu Lige Evrope.

Pobeda nosi mnogo, ostanak na čelnoj poziciji pred poslednja dva kola, izvesni plasman u nokaut fazu, još 650.000 evra na kontu i dva boda za klupski koeficijent.

Crveno-beli se uzdaju u kvalitet, povratnike Aleksandra Kataija i Milana Pavkova, ali i moć "Marakane". Jer, crveno-beli nisu poraženi na evropskoj utakmici u Beogradu u poslednjih devet mečeva, još od 26. novembra 2019. godine kada je Bajern protutnjao Beogradom 6:0.

Ako gledamo Ligu Evrope, Crvena zvezda je poslednji meč na stadionu "Rajko Mitić" izgubila 19. oktobra 2017. godine od Arsenala 0:1, kada je Olivije Žiru jednim aktobatskim udarcem matirao Borjana. 

Komentari (0)

Sport