Fudbal

Henriksen zadovoljan pobedom: Crveni karton promenio tok meča

Komentari

Autor: Euronews

05/11/2021

-

11:13

Henriksen zadovoljan pobedom: Crveni karton promenio tok meča
Bo Henriksen - Copyright AP Photo/Luis Vieira

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Midtjilanda su minimalnom pobedom protiv Crvene zvezde ostali u trci za plasman u nokaut fazu Lige Evrope. To je posebno obradovalo trenera danske ekipe Boa Henriksena, koji je na konfernciji za medije posle meča izjavio da njegova ekipa može i na proleće da igra u ovom takmičenju.

“Sve je otvoreno. Imamo šansu da prođemo dalje. Sve je u našim rukama. Zvezda i Braga jesu ozbiljni timovi, ali se mi sada pitamo. Crveni karton je promenio tok ovog meča, čak ga i definisao. Nije lako igrati sa desetoricom“, rekao je Henriksen.

Stekao se utisak da mađarski sudija nije imao isti kriterijum prema ovim ekipama.

“Nisam još odgledao utakmicu da bi doneo zaključak o tome, moramo da verujemo da je želeo najbolje. I meni se dešavalo da ne budem zadovoljan suđenjem“.

Poput trenera i kapiten danske ekipe Erik Svjatčenko je bio zadovljan ishodom meča.

“Odigrali smo sjajnu utakmicu. Držali smo visok tempo, iako je teren bio katastrofalan, pogotovu na sredini. Borili smo se, moglo je da bude 3:0, 4:0 ili 5:0 mereno po šansama. Došli smo na korak dalje od onoga što smo želeli u ovoj fazi takmičenja“, rekao je kapiten Midtjilanda posle utakmice.

Na kraju meća, igrači danskog tima uplašli su se reakcije domaćih navijača, koji su nezadovoljni suđenjem, “zasuli“ predmetima gostujuće fudbalere i arbitre. U pomoć im je pritekao kapiten Zvezde Milan Borjan, koji je umirio navijače, a potom izveo igrače Midtjilanda sa terena.

“Borjan je uradio nešto neverovatno. Pomogao je igračima koji su se našli u teškoj situaciji. On je džentlmen, posle meča došao je do svlačionice, rakao da je to fudbal i da mu je žao što je došlo do ove situacije. To je pravi džentlmen“, rekao je Svjatčenko.

Zvezda u sledećem kolu 25. novembra dočekuje Ludogorec, a Midtjiland na svom terenu igra protiv Brage.

Komentari (0)

Sport