Fudbal

Golman Srbije pred Portugaliju obećava: Neću više da driblam, idemo na pobedu

Komentari

Autor: Euronews

08/11/2021

-

13:43 >> 14:04

Golman Srbije pred Portugaliju obećava: Neću više da driblam, idemo na pobedu
Golman Srbije pred Portugaliju obećava: Neću više da driblam, idemo na pobedu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Okupili su se reprezentativci Srbije u Beogradu. Meč sa Katarom u četvrtak na stadionu "Rajko Mitić" (18.00) biće samo priprema za ono što reprezentaciju Srbije očekuje u nedelju od 20.45 u Portugaliji, u derbiju A grupe.

Golman Predrag Rajković nije krio na konferenciji za štampu da je fokus na Kristijanu Ronaldu i meču sa Portugalcima u kome pobeda sigurno vodi "orlove" na SP u Katar, a poraz u baraž.

Golman "orlova" je protiv Azerbejdžana imao veliki kiks kada je izgubio loptu prilikom driblinga i doprineo izjednačenju rivala, ali je lekciju naučio.

"Greške su sastavni deo fudbala, imao sam najbolju nameru. Pružili su mi i selektor i igači podršku, dali vetar u leđa da zaboravim tu grešku. Mislim da više neću da driblam", uz osmeh je rekao Rajković na pres konferenciji.

Sanjao je "Rajko" nešto u vezi sa mečom u Lisabonu, nije otkrio šta, ali pucao je od optimizma jer je i sa klubom četvrti meč završio bez primljenog gola.

"Mi želimo da budemo prvi u grupi, da ne bude tog baraža. Svi znamo šta nas očekuje tamo. Ronaldo je glavna zvezda, nadma se da neće biti mnogo slobodnih udaraca, ali ako budemo koncentrisani i budemo držali kompaktnost neće njima biti lako da nas ugroze. Znam im kvalitete i njihovu moć. Gledaćemo njihove mane i kako da iskoristimo to protiv njih i pobedimo".

Pre osam godina u polufinalu EP 2013. za omladince briljirao je Rajković protiv Portugalije.

"Davno je to bilo, baš davno. Nadam se da ću imati dobru utakmicu i da ću dobrim odbranama pomoći ekipi da izvučemo pobedu".  

Atmosfera u ekipi je odlična, uveravao je golman, poverenje i optimizam koji širi selektor Dragan Stojković odavno je model ponašanja u nacionalnom timu i pripremama za mečeve.

"Selektor veruje u nas, mi u nejga, gradio je od prvog dana pobednički mentalitet. Od starta nam je govorio da će meč u Portugalu odlučiti i verujemo da možemo pobediti. Atmosfera je u ekipi dobra, nadam se da nećemo imati problema u pripremi i da ćemo u nedelju doći do cilja", zaključio je Rajković.

Portugalce u četvrtak očekuje prvo gostovanje u Irskoj, a ako trijumfuju ili osvoje bod biće prvi na tabeli A grupe zbog gol razlike.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport