Fudbal

Real planira novi napada na Mbapea: "Dani M" i potpis do 1. februara

Komentari

Autor: Euronews

11/11/2021

-

11:10

Real planira novi napada na Mbapea: "Dani M" i potpis do 1. februara
Kilijan Mbape - Copyright AP Photo/Daniel Cole

veličina teksta

Aa Aa


Real Madrid pokušaće do 1. februara da dobije potpis za leto zvezde PSŽ Kilijana Mbapea.

Lopta miruje u klupskom fudbalu, ali na "Santijago Bernabeu" krčka se novi pokušaj da se do 1. februara dobije potpis Kilijana Mbapea. As, Pari sen Žermena će već u januaru postati igrač koji može da pregovara sa drugim klubovima oko transfera za leto 2022. jer će mu tada isteći ugovor sa francuskim klubom.

Real je jurio Mbapea u avgustu, na kraju nije uspeo od Parižana da dobije odgovor oko visine obeštećenja i zato će napraviti u narednih 50 dana novi pokušaj da obezbedi sve finansijske detalje za dolazak jednog od najboljih napadača planete na "Santijago Bernabeu".

"Operacija Mbape" ili kako je španska "Marka" nazvala "Dani M", trebalo bi da zadrži ponudu, ne samo finansijsku već i onu u vidu načina igre, pojačanja i strukture igračkog kadra. Madriđani bi trebalo da prebace sumu od 25 miliona evra neto po sezoni koju je spreman da igraču ponudi PSŽ za ostanak u Parizu, ali i da pojačaju tim u toj meri da bude glavni kandidat za osvajanje Lige šampiona. Uz ugovor, Kilijanu ide i 80 odsto "imidž prava" za igrača što u današnjem fudbalu donosi na godišnjem nivou mnogo više od same plate.

 

 

"Rekao sam čelnicima PSŽ da u julu želim da odem", izjava je Mbapea koja stalno lebdi u javnosti i muči pre svih Parižane koji na sve načine pokušavaju da ponovo "zavedu Kilijana da se zaljubi u klub". U tom cilju su počeli da deluju Nejmar i Lionel Mesi, asovi sadašnjem "trozupca" megazvezda kluba.

Jasno je da niko ne može na svetu da ponudi toliko novca Mbapeu kao njegov gazda u PSŽ, ali nije sve u novcu. Za velikog asa koji je sa Francuskom postao prvak sveta više od toga je sportski izazov koji mu nudi Real, najtrofejniji klub Evrope sa 13 titula Lige šampiona.

Na kraju, ističu u "Marki", možda će Real poslati novu ponudu na adresu PSŽ za transferu u januaru, što bi i moglo da se razmatra s obzirom da francuski as na leto odlazi slobodan "kao ptica", bez obeštećenja.

Komentari (0)

Sport