Fudbal

Selektor Fernando Santoš jasan: Portugal će pobediti Srbiju i igrati na SP

Komentari

Autor: Euronews

13/11/2021

-

14:43

Selektor Fernando Santoš jasan: Portugal će pobediti Srbiju i igrati na SP
Selektor Fernando Santoš jasan: Portugal će pobediti Srbiju i igrati na SP - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor Portugalije Fernando Santoš na pres konferenciji pred sutrašnji poslednji meč kvalifikacija u A grupi za Sp u Kataru protiv Srbije (20.45) nije ostavio dilemu oko toga ko će proći direktno u Katar.

"Portugal će se sutra kvalifikovati i biće prisutan na Svetskom prvenstvu", jasan je bio Santoš.

Srbija ga ne može iznenaditi ni u taktičkom smilsu, ni sa sastavom.

"Očekujem od Srbije ono što sam od njih očekivao i ranije. Ne očekujem promenu u sastavu. Ovo će mi biti šesta utakmica protiv Srbije od 2015. godine, uvek razmišljam o pobedi. U poslednjim utakmicama Srbija igra sa trojicom defanzivaca, bekovima, trojicom veznih igrača i dvojicom napadača. Imaju kvalitetne pojedince, vole da imajmu loptu, da ona cirkuliše. Naši igrači to dobro znaju. Znamo kako Srbi reaguju kad nemaju loptu i oni nisu tim koji voli da menja sastav. Na emocionalni naboj smo navikli, nije nam prvi put i uvek je na kraju dobro ispalo".

Santoš veruje u tim, Pepe će nedostajati.

"Mi uvek težimo, baš kao i Srbija, da nametnemo svoj ritam i stil. I ovog puta meč ima takvu težinu da neće biti mnogo kalkulisanja, neće biti "igra strpljenja". Srbija igra na pobedu, ne verujem da će postati neuravnotežen tim. Ako se to dogodi preuzeće mnogo više rizika. Mi moramo da budemo izbalansirani, bez gubljenja fokusa. Portugal i Srbija su dve selekcije sa velikim kapacitetom ali verujem da ćemo na kraju mi pobediti", rekao je Santoš koji nikad nije izgubio od Srbije.

Selektor je dodao da sem Pepea ima na raspolaganmju apsolutno sve igrače i da veruje u njih. Portugalu je za prvo mesto dovoljan i bod, dok Srbija mora da pobedi.

Kvalifikacije za SP 2022.

A grupa, nedelja

Portugal - Srbija 20.45

Luksemburg - Irska 20.45

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport