Fudbal

Srbija na nogama u ponoć: Slavlje u Lisabonu i celoj zemlji

Komentari

Autor: Euronews

15/11/2021

-

00:03

Srbija na nogama u ponoć: Slavlje u Lisabonu i celoj zemlji
Srbija na nogama u ponoć: Slavlje u Lisabonu i celoj zemlji - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska selekcija obradovala je Srbiju plasmanom na Mundijal u Katar 2022. godine.

Veliki trijumf u Lisabonu i erupcija oduševljenja ne samo među našim igračima, navijačima u glavnom gradu Portugalije, već i u celoj zemlji.

 

 

Slavi Srbija drugi "Mitrovdan" 14. novembra 2021. godine jer je Aleksandar Mitrović golom u 90. minutu poslao "orlove" direktno na Mundijal, treći put od osamostaljenja Srbije (2010, 2018, 2022), ali faktički četvrti ako računamo onaj zajednički uspeh sa Crnom Gorom 2006 koji smo na kraju izneli sami.

Pobedili smo konačno jednu veliku selekciju u kvalifikacijma, a čim je sudija Danijele Orsato odsvirao kraj "pukle" su emocije. Igrača, stručnog štaba, navijača širom zemlje.

Selektor Dragan Stojković ogrnuo se srpskom trobojkom, Nemanja Radonjić je prikazao duks sa patriotskom porukom: „Veseli se srpski rode“, Predrag Rajković se hvalio kako je "Baba Vanga", jer je prorekao rezultat.

U svlačionici Srbije orili su se nardonjački hitovi, pravili selfiji, kačili video zapisi, čestitke je primao i vd predsednika Nenad Bjeković.

MN Press

 

 

Bilo je živo i na ulicama širom Srbije. U Beogradu su se čukle sirene, pesma, vatrometi, navijači su tradicionalno odvoztali krug kroz grad. Klicalo se i Mitru.

Srbija je vezala dva Mundijala, raduju se i u FS Srbije jer će na račun leći 12 miliona dolara koliko FIFA plaća selekcijama za plasman. Srbija treba da slavi, Piksi i igrači su zaslužili ovu sreću.

Komentari (0)

Sport