Fudbal

Svetski mediji hvale posle pobede u Lisabonu: Srbi imaju petlju

Komentari

Autor: Euronews

15/11/2021

-

10:41

Svetski mediji hvale posle pobede u Lisabonu: Srbi imaju petlju
Svetski mediji hvale posle pobede u Lisabonu: Srbi imaju petlju - Copyright Tanjug AP/Armando Franca

veličina teksta

Aa Aa

Vest da je Srbija pobedila Portugal u Lisabonu i da se direktno plasirala na Svetsko prvenstvo naredne godine u Kataru, odjeknula je u svetskim medijima. U komšiluku su pobedi "orlova" posvetili mnogo više prostora, ali su se i najčitaniji portali u Španiji poprilično bavili utakmicom na "da Lužu".

Španska "Marka" je meč u Lisabonu okarakterisala kao iznenađenje dana, uz zaključak da će nepriznati gol Kristijana Ronalda na "maloj Marakani" proganjati Portugalce do plej-ofa.

"Kristijano Ronaldo još nije na posteru Katara. Moraće da sačeka", podvlači autor teksta u kojem se kaže da se Fernandu Santošu nije isplatila taktika čuvanja gola.

Britanski "Dejli mejl" opisuje šanse sa utakmice i napominje da se "tvrdoglava srpska ekipa nije predavala posle ranog gola Renata Sančesa". Zanimljivo da se pobeda Srbije ni u jednoj rečenici nije spomenula kao iznenađenje. Pohvale stižu na račun Dušana Tadića, a posebne za napadača Fulama Aleksandra Mitrovića, koji je kao "džoker" doneo konačan trijumf "orlovima".

"Dok će Portugal tražiti šansu u plej-ofu, Srbija će već praviti planove za Svetsko prvenstvo. Napadački tandem Mitrović-Vlahović ih čini opasnom ekipom", stoji na kraju izveštaja sa utakmice iz Lisabona.

Katalonski "Mundo deportivo" navodi da je "Portugal u drugom poluvremenu igrao bojažljivo, a da je Srbija naviknuta na izostanke sa velikih takmičenja krenula na sve ili ništa da bi došla do karte za Katar".

"I pored toga što je Srbija gostovala i što je imala bučnu publiku protiv sebe, nije je bilo briga. Balkanci su imali više šansi. Portugal je doživeo veliki udarac i preti mu opasnost da se prvi put posle 2002. ne nađu na Svetskom prvenstvu".

Francuski "Ekip" je istakao da je Srbija zasluženo pobedila u Lisabonu i direktno otišla na svetski šampionat.

"Srbija se direktno plasirala. I to zasluženo. Srbiju su imali petlju i talenat", navodi "Ekip".

Nemački "Bild" je naveo da je Kristijano Ronaldo "nokautiran" u poslednjem minutu utakmice, uz posebnu pažnju na fudbaleru Mančester junajteda, ne toliko na ostalim iz dve reprezentacije.

Hrvatski portal "24sata" je pobedu Srbije naslovio kao senzaciju: "Neverovatnu utakmicu odigrali su fudbaleri Srbije i u direktnom sudaru za plasman na SP srušili favorizovani Portugal".

"Ronaldo u suzama, Srbija na Mundijalu" je naslov podgoričkih "Vijesti".

"Dobro je igrala Srbija tokom meča, nije je poremetio rano primljen pogodak i na kraju je zasluženo pobedila", naglašeno je  na najčitanijem crnogorskom portalu.

Komentari (0)

Sport