Fudbal

Srbija izbegla pakao baraža: Ronaldo, Ibra, Imobile, Levandovski, a nema mesta za sve

Komentari

Autor: Euronews

16/11/2021

-

09:33 >> 09:35

Srbija izbegla pakao baraža: Ronaldo, Ibra, Imobile, Levandovski, a nema mesta za sve
Jose Manuel Vidal/Pool via AP - Copyright Tanjug/Jose Manuel Vidal/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je uradila fenomenalan posao u Lisabonu, pobedom se direktno plasirana na Mundijal u Kataru i izbegla golgotu evropskog baraža.

U 12 selekcija koje će se u tri grupe sa po četiri kluba kroz polufinala i finala boriti za samo tri preostala mesta nalaze se velike ekipe kao što su aktuelni evropski prvak Italija, bivši Portugalija, Švedska, Poljska, Rusija.

Jedan od asova Kristijano Ronaldo, Ćiro Imobile, Zlatan Ibrahimović ili Robert Levandovski gledaće od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine Mundijal od kuće. Za Italiju, Portugaliju, Rusiju i Škotsku dobra stvar je što će biti u jačem delu žreba i igrati polufinala kod kuće. U drugom šeširu su biće četiri od trenutno šest selekcija Češka, Poljska, Švedska, Vels i drugoplasirani iz grupa D i G, s tim da će kad se večeras završe kvalifikacije u preostale tri grupe dve najlošije sa skokom preći u onaj poslednji šešir nenosioca gde su već Austrija i Severna Makedonija. 

Ipak, večeras ćemo dobiti i preostale učesnike baraža. U D grupi bore se Finska (11) i Ukrajina (9), u E grupi je samo pitanje da li će to Vels ili Češka biti drugi ili treći jer su obe selekcije u baražu, jedna uz Austriju na osnovu najboljeg učinka u prethodnom ciklusu Lige Nacija. Na kraju, čak tri selekcije u G grupi će se boriti za prvo mesto i drugo mesto. Holandija (20) i Norveška (18) igraju međusobno, Turska (18) gostuje u Crnoj Gori.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Uglavnom 10 drugoplasiranih i dve najbolje selekcije iz Lige Nacija a koje se nisu plasirale na prva dva mesta (Austrija i Vels ili Češka), u tri baraž grupe sa po četiri selekcije će se u polufinalima 24/25. marta i finalima 28/29. marta boriti za preostala tri mesta iz UEFA na Mundijalu u Kataru. Žreb za baraž obaviće se 26. novembra u 17 časova.

Za sada su se iz Evrope na Mundijal plasirali: Nemačka, Danska, Francuska, Španija, Belgija, Hrvstaka, Srbija, Engleska i Švajcarska. Čeka se 10. direktni učesnik, odnosno pobednik G grupe.

Komentari (0)

Sport