Fudbal

Futsaleri Srbije se plasirali na Evropsko prvenstvo u Holandiji!

Komentari

Autor: Euronews

17/11/2021

-

18:20 >> 20:17

Futsaleri Srbije se plasirali na Evropsko prvenstvo u Holandiji!
Futsal reprezentacija Srbije - Copyright Fudbalski savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Futsal reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo pobedom nad selekcijom Belorusije u plej-ofu. ''Orlovi'' su u Minsku bili bolji sa 3:2, dok je u prvom meču u Kragujevcu rezultat bio 3:1 za Srbiju. 

Vodeći pogodak bio je delo Marka Tomića koji je u 13. minutu preciznim udarcem pogodio za 1:0. 

Tri minuta pre kraja prvog dela igre, Momčilović je sa skoro celog terena uspeo da savlada kolegu na suprotnoj strani. Morao je da se što pre otarasi lopte, pa je odlučio da šutira. Beloruski golman je loše procenio let lopte, koja se od prečke odbila u gol.,

Treći gol postigao je Stefan Rakić, takođe sa svoje polovine. Domaćin je gradio napad, kada je Marko Pršić presekao jednu loptu, koja se odbila do Stefana Rakića, koji sa svoje polovine trese nebranjenu mrežu protivnika.

Ipak, nije se predavala Belorusija. Pet minuta pre kraja meča Nemanja Momčilović je odbranio jedan udarac gostiju, nakon čega se lopta odbila do Vladislava Seljuka, koji je šutirao i zatresao mrežu srpske selekcije, pa tako smanjio na 3:1.

Na samom kraju meča, u poslednjem minuta, Belorusi su postigli i drugi pogodak. Sergej Krikun je sa levog boka uputio oštar udarac ka golu Momčilovića, koji nije uspeo da reaguje.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, pa je ukupan rezultat dvomeča na kraju bio 6:3 za Srbiju, koja se plasirala na Evropsko prvenstvo, gde će biti u grupi A sa Portugalom, Rusijom i Holandijom.

 

Komentari (0)

Sport