Fudbal

Dejan Stanković pred meč protiv Ludogoreca: Želimo evropsko proleće

Komentari

Autor: Euronews

24/11/2021

-

15:46

Dejan Stanković pred meč protiv Ludogoreca: Želimo evropsko proleće
Dejan Stanković pred meč protiv Ludogoreca: Želimo evropsko proleće - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je propustila protiv Midtjilanda prvu meč loptu za plasman u nokaut fazu evropskog takmičenja, a sutra će na stadionu "Rajko Mitić" protiv Ludogoreca imati drugu.

Trener Dejan Stanković je na početku pres konferencije umesto uvode reči govorio o zdravstvenom stanju u ekipi.

"Neće biti Gobeljića i Degeneka zbog suspenzije, Seku Sanogo se vratio, a da li će moći 90 minuta ili ne videćemo. Lui Dioni je još van stroja, uspeli smo da vratimo Pipa Falka. Nije loše, moglo je da bude i bolje. Hvatamo zalet do 15. decembra, ovo je prva utakmica možda i najvažnije za nas", istakao je Stanković.

Ako ne bude mogao Sanogo spreman je Njegoš Petrović koji igra izvaredno u poslednje vreme.

"To je onaj Njegoš kakvog ga poznajem od starta. Mnogo samopouzdanja, ritma, jakih duela. Mirniji je na lopti. Zvezda je teška, malo je više pritiska, zato smo mi tu da sačekamo nekog da nadođe. Kako sada igra može da igra u bilo kom timu".

Bugari ne mogu da kalkulišu, ali to neće ništa promeniti u odnosu prema meču.

"Evropa je Evropa, svako ko je igra želi da pobedi. I nijedan trener ne odlazi na utakmicu sa pričom da neće pobediti. Vidim da se priča da će Bugari doći bez par igrača, ali i smo u Bugarskoj bili u toj situaciji pa smo pobedili. Ostvarili jednu od lepših pobeda. Znamo šta može pobeda da nam donese, koji god tim da izvedu respektovaćemo ih i igrati 100 odsto koncentrisano. Ovo nam je jedna od najbitnijih utakmica".

Neće biti "Delija" zbog kazne, ali hoće dece do 14 godina.

"Nedostajaće nam mnogo navijači, igrali smo već jednom pred decom protiv Kairata. Zvezdaš je zvezdaš, da li je dete ili odrastao svi će biti iza nas. Treba odigrati dobro, da obezbedimo proleće u Ligi Evrope, ako ne sutra onda protiv Brage. Mi moramo da uradimo šta je do nas, da iz meča izađemo sa tri boda."

Kalkulacije nisu potrebne, neće jedno uvo biti uključeno na meč u Danskoj.

"Prvo moramo mi da pobedimo, a šta se desi u Danskoj - desiće se. Ne zanima me šta će biti tamo, niti sam ikada do sada osluškivao šta se dešava na drugoj utakmici", rekao je Stanković.

Tim uglavnom zna, onih pet odsto koje je ostavio sa strane vezani su ipak za stanje Seku Sanogoa. Zvezda bi mogla da igra u sastavu Borjan - Gajić, Pankov, Dragović, Rodić - Petrović, Sanogo (Krstičić) - Ben, Katai, Ivanić - Pavkov.

Komentari (0)

Sport