Fudbal

Igrači su bili "lavovi": Stanković hvalio fudbalere Zvezde

Komentari

Autor: Euronews

25/11/2021

-

21:27 >> 21:38

Igrači su bili "lavovi": Stanković hvalio fudbalere Zvezde
Igrači su bili "lavovi": Stanković hvalio fudbalere Zvezde - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Pobeda je ostvarena, cilj još nije. Utešna nagrada kao trećeplasirani tim i šesnaestina finala Lige konferencija je u rukama Crvene zvezde posle pobede nad Ludogorecom 1:0, a uprkos prvom mestu u F grupi, crveno-beli bi porazom u Portugaliji, a eventualnim trijumfom Midtjilanda u Bugarskoj mogli da padnu na treće mesto.

"Lavovi su bili na terenu moji igrači, od prvog do poslednjeg minuta. Mnogo kadrovskih problema... Kazne... Kada sam pričao da su svi standardni, svi su, jer nikad se ne zna kada će ko biti pozvan da odgovori zahtevu", blistao je trener Dejan Stanković posle utakmice u izjavi za TV Arena sport.

Zvezda, Braga i Midtjiland će se boriti za raspodelu prva tri mesta, odnosno ko će sa prvog mesta u nokaut fazu Lige Evropa, ko će sa drugog, a ko će kao treći takmičenje nastaviti u Ligi konferencija.

"Šta god da se desi, idemo dalje. Mi smo naše uradili. Sticajem okolnosti... Fudbal je to. Već sam rekao, možeš biti prvi koliko možeš biti i poslednji. Mnogo je uravnotežena grupa", kazao je Stanković u izjavi za TV Arena sport.

 

 

Slavoljub Srnić je sticajem okolnosti igrao levog bela umesto bolesnog Milana Rodića.

"Deca su napravila sjajnu atmosferu na tribinama. Borili smo se do maksimuma i kao što vidite, mislim da smo zasluženo pobedili. Danas smo dali sve od sebe, i pored brojnih izostanaka, ipak smo uspeli da ostvarimo cilj", istakao je Srnić.

Osvrnuo se i na ostatak ekipe.

"Ovde smo svi u službi tima, i u određenim trenucima svi dajemo maksimum. Mislim da nije bitno ko je na terenu, već da ostvarimo svoj cilj i borimo se za grb koji nosimo."

Dotakao se iskusni fudbaler i narednog meča protiv Brage koji našu ekipu očekuje u poslednjem kolu.

"Mi smo Zvezda i siguran sam da nećemo kalkulisati. Iako je sve otvoreno idemo na pobedu. Tri ekipe se bore za prolaz i pored 10 osvojenih bodova, ali mi idemo na pobedu", zaključio je Srnić.

Komentari (0)

Sport