Fudbal

Dejverson kaznio Flamengo: Palmeiras odbranio titulu Kopa Libertadores

Komentari

Autor: Euronews

27/11/2021

-

23:38

Dejverson kaznio Flamengo: Palmeiras odbranio titulu Kopa Libertadores
Palmeiras-Flamengo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U finalu Kopa Libertadores, na stadionu "Kontenario" u Montevideu, fudbaleri Palmeirasa odbranili su titulu prvaka Južne Amerike pobedom nad Flamengom u produžecima sa 2:1. Regularnih 90 minuta završeno je rezultatom 1:1 (1:0). 

U 95. minutu pogrešio je Andreas Perira ispred svog kaznenog prostora, loptu je bivšem fudbaleru Mančester junajteda oduzeo Dejverson, izašao pred golmana Diega Alvesa i matirao ga za vođstvo od 2:1.

Odmah na početku meča, u 5. minutu, posle dubinske lopte, Majke je prošao po desnoj strani i "zavnuo" loptu u kazneni prostor Flamenga, natrčao je Rafael Veiga i snažnim udarcem po zemlji doneo vođstvo svom timu - 1:0. 

Štoper Flamenga David Luis imao je najbolju priliku da poravna, međutim njegov šut iskosa odbranio je golman Veverton.  

U 72. minutu na dodavanje Araskaete utrčao je u kazeni prostor Gabriel Barbosa sa leve strane i šutem u bliži ugao golmana Palmeirasa poravnao na 1:1.

Mišel je potom u 85. minutu imao priliku da reši pobednika ali je njegov udarac završio tik pored stative. Palmeiras je svoju priliku iskoristio u 95. minutu i drugi put zaredom osvojio trofej Kopa Liberadores.  

Komentari (0)

Sport