Fudbal

Lajpcig smenio Džesija Marša

Komentari

Autor: Euronews

05/12/2021

-

11:32

Lajpcig smenio Džesija Marša
Džesi Marš - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Džesi Marš više nije trener Lajpciga. Američki stručnjak sporazumno je raskinuo ugovor sa Bikovima, potvrdio je klub u zvaničnom saopštenju. Lajpcig je juče poražen na gostovanju Union Berlinu (2:1).

"Nije bilo lako rastati se sa Džesijem Maršom, jer imam visoko mišljenje o Džesiju kao čoveku i treneru. Šteta je što se stvari nisu odvile onako kako smo se nadali, ovaj korak je bio neophodan. Nažalost, napredak i rezultati kojima smo se nadali kako bi ispunili ovosezonske ciljeve nisu ostvareni. Trenutno ne ispunjavamo očekivanja i ovom odlukom želimo da stvorimo novi impuls. Odgovornost moraju da snose i igrači i očekujem od našem tima, koji je na sportskom planu veoma jak, da u većem kontinuitetu pokazuje potencijal i kvalitet nego što je to bio slučaj u poslednjem periodu. Želeo bih da se zahvalim Džesiju Maršu za sve što je uradio i želim mu sve najbolje, kako na ličnom, tako i na profesionalnom planu" rekao je izvršni direktor kluba Oliver Minclaf.

Marš je bio reprezentativac SAD, a trenersku karijeru počeo je kao asistent Boba Bredlija u američkoj reprezentaciji. Bio je trener Montreal Impakta i Njujorka, a potom je stigao u Evropu da bude pomoćnik Ralfu Rangniku upravo u Lajpcigu. Nakon toga prelazi na klupu Salcburga sa kojim je osvojio dve duple krune.

Lajpcig je trenutno na 11. mestu na tabeli nemačke Bundeslige sa 18 bodova posle 14 odigranih kola. Bikovima je pred poslednje kolo grupne faze Lige šampiona potrebno da ne osvoje manje bodova od Briža, kako bi nastavili takmičenje u Ligi Evrope.

Komentari (0)

Sport