Fudbal

Rasplet u A, B, C i D grupi Lige šampiona: Milan i Porto sami odlučuju o sudbini

Komentari

Autor: Euronews

07/12/2021

-

11:36

Rasplet u A, B, C i D grupi Lige šampiona: Milan i Porto sami odlučuju o sudbini
Zlatan - Copyright Spada/LaPreše via AP

veličina teksta

Aa Aa

Najinteresantnije će večeras biti u "B" grupi Lige šampiona koja je i najizjednačenija. Liverpul je sa stoprocentnim učinkom pobednik grupe, a sva tri tima Porto, Milan i Atletiko Madrid mogu matematički da budu i drugi i poslednji.

Mediji u Španiji su već bacili otrovne strelice ka Liverpulu koji gostuje Milanu na "San Siru" sumnjajući da će dati maksimum i igrati punom snagom i u najjačem sastavu. Jirgen Klop ne može da računa na Milnera, Firmina, Džonsa i Eliota, a mnogo više problema ima Pioli na drugoj strani jer su odsutni: Rebić, Kjer, Kalabrija, Žiru i Leao. Pobeda ostavlja Milan sigurno u Evropi, da li u Ligi šampiona ili Ligi Evrope znaće se tek posle duela Portoa i Atletiko Madrida u Portugaliji.

Ako Atletiko pobedi "zmajeve u njihovom gnezdu", onda će biti sigurno drugi jer ima bolji međusobni skor od Milana (pobeda 2:1 u Milanu i poraz 1:0 kod kuće). S druge strane Marko Grujić i ostali igrači Portoa sve drže u svojim rukama jer imaju bod više od Atletika, pa ih pobeda ostavlja u osmini Lige šampina, a remi, u zavisnosti od ishoda drugog meča, najmanje u Ligi Evrope. Uribe, Markano i Pepe su van tima domaćina, Marko Grujić se tek oporavio od povrede mišića, dok kod gostiju neće biti Felipea, Savića, Tripijea, i Himeneza.

 

 

U A grupi ono najvažnije je poznato: Mančester siti ide u osminu finala kao prvoplasirani, a PSŽ kao drugoplasirani. Od današnjih mečeva zavisiće samo da li će Lajpcig igrati šesnaestinu finala Lige Evrope ili će to biti Briž. Nemaci imaju bolji mešusobni skor u slučaju istog broja bodova, pa im trijumf nad Sitijem garantuje nokaut fazu.

U D grupi se takođe znaju učesnici nokaut faze elitnog takmičenja, a na Realu je da kod kuće, sa sve Lukom Jovićem kao starterom umesto Benzeme, ostane neporažen protiv Intera i kao prvoplasirani ode u osminu finala. Šerif će u šesnaestinu finala Lige Evrope, ako Zvezda bude druga u F grupi eto nove mogućnosti da se ove dve ekipe sretnu.

I u grupi C sve je poznato, Ajaks, bez lakše povređenog Dušana Tadića, ubedljivo je prvi sa svih pet pobeda, Sporting je u osmini finala jer ima međusobni bolji skor od Dortmunda koji će igrati u šesnaestini finala Lige Evrope. 

Liga šampiona, šesto kolo

A grupa

Utorak

PSŽ - Briž 18.45 (TV Arena 1 Premium)

Lajpcig - Mančester siti 18.45 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

B grupa

Utorak

Milan - Liverpul 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Porto - Atletiko Madrid 21.00 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

C grupa 

Utorak

Ajaks - Sporting 21.00 (TV Arena sport 2)

Borusija D. - Bešiktaš 21.00 (TV Arena sport 3)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

D grupa

Utorak

Real Madrid - Inter 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Šahtjor - Šerif 21.00 (TV Arena sport 4)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport