Fudbal

Hrvatska ne menja fudbalskog selektora: Zlatku Daliću novi ugovor do 2024. godine

Komentari

Autor: Euronews

08/12/2021

-

12:41

Hrvatska ne menja fudbalskog selektora: Zlatku Daliću novi ugovor do 2024. godine
Dalić - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatska ne menja selektora, Zlatko Dalić ostaće na klupi i posle Mundijala u Kataru 2022. jer je produžio ugovor do juna 2024. godine. Najuspešniji hrvatski selektor je tako odlučio ponovo da odbije milione iz arapskog sveta, posle Mundijala u Rusiji 2018. gde je sa selekcijom postao vicešampion, posle EURO 2021, odveo je fudbalsku selekciju naših suseda i do Katara.

"Često sam isticao da za mene nema veće časti od vođenja hrvatske reprezentacije. Iako s ovim poslom dolazi ogromna odgovornost i pritisak, voditi državni tim je najveća privilegija koju trener može da ima i zato se nisam dvoumio kada mi je predložen nastavak saradnje", istakao je Dalić.

 

 

Hrvatska je u foto finišu uspela da pobedi Rusiju u Splitu i da se plasira direktno na Mundijal. Taj meč je bio presudan selektoru koji je obavio popriličnu smenu generacija.

"Proteklih nekoliko meseci sam se uverio da smo na pravom putu, osećam u sebi veliku energiju i ambiciju da sa osveženom Hrvatskom nastavim da pravim velike rezultate i uveseljavam naš narod. Uveren sam u uspeh u kvalifikacijama za EURO 2024, a s obzirom na to da je domaćin Nemačka, uveren sam da nas čeka nezaboravna atmosfera i podrška naših navijača, a ta slika mi je neverovatan motiv za dalji rad", dodao je Dalić.

Komentari (0)

Sport