Fudbal

Trener Crvene zvezde optimista pred Bragu: Finala se igraju da se pobede, a ovo je naše finale

Komentari

Autor: Euronews

08/12/2021

-

14:57

Trener Crvene zvezde optimista pred Bragu: Finala se igraju da se pobede, a ovo je naše finale
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvene zvezda sutra od 21.00 (TV Arena 1 Premium) u Bragi igra ključni meč u F grupi Lige Evrope za plasman u nokaut fazu.

Crveno-beli kao lideri grupe F stižu u Portugal, matematika u trouglu sa domaćinom Bragom i danskim Midtjilandom ima nekoliko ishoda, a samo jedan je siguran - pobeda. Sa tri boda Crvena zvezda bi kao pobednik grupe obezbedila direktan plasman u osminu finala, bod u slučaju pobede Danaca u Bugarskoj bi je sa druge pozicije odveo u šesnaestinu finala Lige Evrope, kao i poraz uz pobedu Ludogoreca.

O porazu i utešnoj šesnaestini finala Lige konferencija se i ne razmišlja, jer trener Dejan Stanković ima tim koji bi mogao da na terenu u Portugalu uspešno odbrani diplomski rad.

"Moglo bi se reći da je ovaj meč diplomski rad posle skoro dve godine rada, napretka, dobrih utakmica, trofeja. Pokušavam momcima da predočim da jednom utakmicom možemo da uđemo u osminu finala. Želim da imamo hrabrost više sa loptom nego bez lopte. Kad zaokružimo ciklus, ovo je jedan od najvažnijih utakmica ove generacije", rekao je Stanković.

Braga je podigla nivo forme, veoma su uverljivi.

"Moramo da budemo organizovani i da strpljivi. Imaju kvalitet, napadaju prostor, tehnički su perfektni. Takvi su bili i u Beogradu. Zato, kad patimo da patimo svi zajedno, organizovano, a želim da budemo opasni. Braga je u fenomenalnoj fomi, ekipa je promenila odnos poslednja dva meseca, nisu ista ekipa kao u septembru. Nećemo se predati, respektujemo ih, znamo im vrline i mane. Ovakvu šansu ne smemo ispuštati i znamo šta nam može doneti".

Portugalci igraju mnogo bolje nego u septembru, to je činjenica koju su svi uočili, posebno stručni štab srpskog šampiona.

"Življa, direktnija su ekipa, sa mnogo samopouzdanja, stvarno su dominantni. Pokušaćemo da odgovorimo dobrom organizacijom, strpljenjem, a volja i želja su na maksimumu. Samo da znamo da sve što radimo - radimo organizovano. Verujem u momke, analizirali smo sve, svaka utakmica nosi svoje, a sreću moraš i da zaslužiš. Jedno je sigurno - straha neće biti."

Vezni igrač Seku Sanogo je i definitivno otpao za meč u Bragi.

"Sve smo pokušali da uradimo, ali ne ide. Nije zalečio povredu u punoj meri, znamo svi šta nam on donosi što se tiče ravnoteže u igri. Njegova svaka lopta je bila ubojita u napadu. Uspeli smo da vratimo Njegoša Petrovića u formu, igra fenomenalno i biće adekvatna zamena za Sanoga".

 

 

Pobeda donosi preskakanje šesnaestine finala, ali i finansijsku injekciju od 2.930.000 evra koliko bi Zvezda prihodovala samo od ove pobede. Stanković ne mora igrače posebno da motiviše, dve godine su zajedno, dovoljno su se upoznali.

"Igrači su svesni, koncentrisani, a ja ne spremam govore. Ono što mi naleti kroz emociju ja i kažem. Nekad je dovoljan pogled da se razumemo. Tačno znam šta neko može da uradi ekstra, ali nekad nije dovoljno da se da sto odsto na terenu, nekad mora i više. Sutra je dan za više, za kilometar više ili dva. Nekad moraš da baciš i dva kilometra više jer će nam trebati. Godinu, dve se radi na ovakvoj šansi, možda će biti nekam i u budućnosti. To ne znam. Ali, znam da se finala ne igraju već samo pobeđuju. Ovo je jedno od finala, od šest rezultata su nam i četiri dovoljna. Dok se mi pitamo gledaćemo da ostanemo jaki".

Veljko Nikolić neće putovati jer ima samo dva treninga posle povrede. Filipo Falko će takođe ostati u Beogradu zbog povrede, ali Stanković mu je poslao jasnu poruku da nije srećan što nije stisnuo zube.

"Neko ima karakter, neko ga nema. Više ti nekad znači čovek nego igrač. Nekad neko stegne zube i to je za poštovanje, ali ima nekih koji to nemaju a neće nikad ni imati".

Zvezda će imati podršku navijača.

"Dve hiljade naših navijača, to je već ogromna podrška. Svi oni koji nisu sa nama znam da će nas podržavati. Svi zajedno činimo jednu celinu. Imamo istorijsku utakmicu ispred sebe i pokušaćemo da je iskoristimo", nada se Stanković.

Liga Evrope, F grupa

Četvrtak 

Braga - Crvena zvezda 21.00

Ludogorec - Midtjiland 21.00

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport