Fudbal

Dovoljan je i bod, ali u Partizanu neće da kalkulišu: Crno-beli protiv Anortozisa za proleće u Evropi

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2021

-

09:16 >> 09:18

Dovoljan je i bod, ali u Partizanu neće da kalkulišu: Crno-beli protiv Anortozisa za proleće u Evropi
slavlje igrača Partizana - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana večeras od 18.45 sati u Humskoj igraju protiv Anortozisa poslednji meč grupne faze Lige konferencija, u kome se bore za evropsko proleće.

Crno-beli su drugi u grupi B sa sedam bodova, iza Genta koji ima 10, dok Flora i Anortizis imaju po pet, a trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je tim svestan značaja utakmice i pozvao je navijače da ih podrže u što većem broju.

"Svi znamo šta ova utakmica nosi, šta donosi i kakav je značaj. Toga smo svesni, bitna je za nas iz 1.000 opštepoznatih razloga. Imamo određenih kadrovskih problema, kraj je polusezone, dosta stvari se nakupilo. Pantić je neizvestan, gotovo sigurno neće igrati. Potrebna nam je pomoć navijača, koji su bili uz veliku energiju uz nas. Oni su nas uveli u Evropu. Neophodna je podrška navijača. To nam je želja, da svaki igrač dobije podršku", rekao je Stanojević na konferenciji za medije pred meč.

 

 

Stanojević je upitan i da li je duel sa kiparskom ekipom jedan od najvažnijih u ovoj polusezoni.

"U fudbalu je uvek poslednja utakmica najvažanija. Ova je specifična, jer te vodi u proleće u Evropi ili ne. Možemo da je okarakterišemo kao najvažniju. Anortozis je jedna nepredvida ekipa, mogu da iznenade. Rotiraju dosta igrača, znamo samo da štoper nema pravo igranja zbog kartona. Oni igraju rasterećeno u gostima. Sigruno da će rizikovati. Utakmica traje 90 minuta i možete dati gol tada i pobediti. Ne kalkulišemo, igramo našu prepoznatljivu igru. Probaćemo da igramo onako kao i do sada. Imamo i plan B, ako treba da jurili rezultat", rekao je Stanojević.

Kaže da je ponosan i zadovoljan kako je njegova ekipa izgleda u dosadašnjem delu sezone.

Partizanu je za evropsko proleće potreban i bod, ali Stanojević je istakao se o tome i ne razmišlja.

"Od toga da nama je bod dovoljan razmišljaćemo u 85. minut, do tada samo razmišljamo da nam je samo potrebna pobeda. Razmišljamo o svemu, na više načina, menjamo formaciju, nešto moramo da rizikujemo u igri. Nama je svaka utakmca moranje, kada je bila elimiaciona mi smo igrali najbolje, karakter je bio izuzetan. To mi daje samopouzdanje, da to možemo i u ovojnutakmicu", zaključiio je Stanojević.

Fudbaler Partizana Miloš Jojić rekao je da tim spreman duel i da ne razmišlja mnogo o rivalu i da je fokusiran sopstveni kvalitet.

"Došli smo do kraja grupne faze, izborili smo da mi sami odlučeujemo o prolasku dalje. Spremni dočekujmo, igramo pred našim navijačima i nadam se da ćemo se svi zajedno radovati", poručio je Jojić.

Liga konferencija

"B" grupa

Gent - Flora 18.45

Partizan - Anortozis 18.45

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport