Uživo

Crvena zvezda odigrala 1:1 (0:0) u Bragi: Crveno-beli u osmini finala Lige Evrope

Komentari

Autor: Euronews

09/12/2021

-

22:55 >> 23:06

Crvena zvezda odigrala 1:1 (0:0) u Bragi: Crveno-beli u osmini finala Lige Evrope
Zvezda - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Crveno-beli su remijem u Bragi 1:1 (0:0), a zbog remija Ludogoreca i Midtjilanda osvojila prvo mesto u F grupi i plasman u osminu finala Lige Evrope

istorija se ponovila u Bragi, ova generacija Crvene zvezde uspela je kao i ona 2005. godine da ne izgubi u Portugalu, ali je zbog povoljnog ishoda u Razgradu osvojila prvo mesto u F grupi i plasirala se u osmini finala Lige Evrope. 

Sjajan uspeh crveno-belih jer će preskočiti tu šesnaestinu finala Lige Evrope (ili plej of osmine finala kako ga zovu) i rivala će saznati tek 25. marta kada se završe mečevi te šesnaestine finala. Hrabro, muški, igrači Crvene zvezde su pokazali karakter i sasvim zasluženo su ostali neporaženi. Golovi su bili plod grešaka, dva penala, prvo je Galeno u 52. minutu matirao Borjana, a zatim je Katai sa 11 metara pogodio mrežu Brage u 69. minutu za konačnih 1:1.

Braga je imala posed lopte, prividnu inicijativu, više šuteva (12/5), kornera (8/3), ali Crvena zvezda je u prvom delu uspela da sačuva mrežu. Slavoljub Srnić je uspešno odmenio Njegoša Petrovića (povredio se na zagrevanju) na mestu zadnjeg veznog, pomogao je odličnom Geloru Kangi da sem Medeiroša, koji se sjajno ubacivao između linija i šutiorao četiri puta na gol Borjana, rasturi glavne organizatore igre.

 

 

Ti centaršutevi sa strane uglavnom su pripadali odbrani Zvezde koja je vrlo dobro funkcionisala sa trojicom štopera. I ne samo da je uspela da od gola udalji najboljeg igrača i strelca Potugalaca Rikarda Ortu, već je uspevala da uzvrati jer je igrala odvažno, radila baš ono što je hteo Dejan Stanković: kad je patila patzila je timski, kad je napadala, napadala je timski.

Golman Brage je u 13. minutu zaustavio bombu Gelora Kange sa 20-tak metara, a u 40. je zaustavio i pokušaj Mirka Ivanića koji je bio dobro čuvan u prvom delu.

Ništa se nije promenilo na startu drugog dela sve do 52. minuta i nerazumljive intervencije Marka Gobeljića. Posle kornera igrao je rukom, penal je Galeno jeftino pretvorio u vođstvo za Bragu. Kako je Braga došla do vođstva, tako je poklonila Zvezdi izjednačenje. Oborili su defanzivci Radovana Pankova na prekidu, a Aleksandar Katai je u 69. minutu doneo izjednačenje. U tom momentu je bila prva u grupi.

Do kraja meča, Zvezda se muški branila, Braga je napadala ali je ostalo 1:1. Zbog remija u Bugarskoj, i Braga će ostati u šesnaestini finala Lige Evrope, dok će Midtjiland biti mogući potencijalni rival Partizanu u šesnaestini finala Lige konferencija.

Braga - Crvena zvezda 1:1 (0:0)

Strelac: Galeno u 52. iz penala za Bragu, a Katai u 69. minutu iz penala za Crvenu zvezdu. Stadion: Munisipal. Gledalaca: oko 7.000. Sudija: Marko Guida (Italija)

Braga: Mateus - Kouto, Oliveira, Leite (od 83. M. Gonzales), Raul Silva - Al Musrati, A. Orta (od 71. Mineiro), Galeno (od 65. Moura) - Medeiros (od 71. Abel Ruiz), Oliveira (od 84. Piazon), R. Orta.

Crvena zvezda: Borjan - Eraković, Dragović, Pankov (od 77. Degenek) - Gobeljić (od 62. Gajić), Kanga, Srnić (od 62. Krstičić), Rodić - Katai (od 77. Krstičić), Ivanić - Živković (od 62. Živković).

F grupa Lige Evrope

Braga - Crvena zvezda 1:1 (0:0)
/Galeno 52 penal - Katai 69 penal/

Ludogorec - Midtjiland 0:0

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Uživo, Braga - Crvena zvezda 1:1

Drugo poluvreme

90+5: Kraj, Zvezda je u osmini finala Lige Evrope

90. minut: još pet minuta nadokande.

80. minut: zatvara polako Stanković meč, uveo je Degeneka i Krstičića, Braga bez rešenja.

75. minut: Crveno-beli su u ovom času ultra ofanzivni, Stanković ima samo još dve izmene, ali želi da rizikuje i dalje jer ima prostora.

69. minut GOOOL, Zvezda uzjednačuje 1:1: Katai je pogodio penal. U Razgradu je 0:0, Zvezda se opet vratila na čelo tabele.

 

 

67. minut: penmal za Zvezdu. Oboren je Radovan Pankov.

62. minut: šalje Stanković na teren Pavkova, Bena i Krstičića, očekuje se inicijativa Zvezde.

60. minut: Kiša sve jače pada u Bragi, crveno-beli su podigli linije ka protivniku, ali za sada bez prilike da uzvrati.

55. minut: Neverovatna reakcija desnog beka crveno-belih destabilizovala je Zvezdu, unela nervozu. Čeka se reakcija sa klupe Crvene zvezde jer bi Pavkov i Ben mogli ubrzo na teren, kao i Krstičić.

52. minut GOOOL, vodi Braga 1:0: Gobeljić igra rukom, penal za domaćina, Galeno pogađa.

 

 

50. minut: Ništa se nije promenilo, prividna inicijativa domaćina, dobar blok crveno-belih, pa nema prilika.

Počeo je drugi deo meča, još 45 minuta deli srpskog prvaka od cilja - ostanka u Ligi Evrope.

Prvo poluvreme

45+2: Bez golova u prvom delu, očekivan meč u kome su Portugalci imali veći posed lopte, više pokušaja, više kornera, ali se sprski šampion dobro branio. Imao je i dve-tri situacije, Kanga i Ivanić su dobro šutirali a golman domaćina odlično intervenisao. I u Bugarskoj je 0:0, tako da na polovini meča Zvezda ostaje na čelnoj poziciji F grupe.

40. minut: preti i Crvena zvezda, Mirko Ivanić je sa 16 metara dobro šutirao, golman domaćina je odbranio.

35. minut: Pokušao je Galeno sa 16 metara, udarac mu je bio izblokiran.

 

 

30. minut: Dobar intenzitet meča, ali obe ekipe su dosta disciplinovane, malo je prostora za neke opasnije atake. Crveno-beli su za sada ostvarili plan, sprečili su tu tranziciju, potkradaju im se neke greške u srcu odbrane, ali za sada Medeiroš nije precizan a ostvaljan je često sam.

23. minut: Mediaroš sjajno ulazi između odbrambenih linija i već treći put je šutirao ka Borjanu. Iz odlične pozicije sa 13 metara slabo je šutiora prvo u golmana Zvezde.

20. minut: Zvezda je nekako uspostavila ritam igre koji im odgovara, sprečila je tranziciju domaćina koji već 10 minuta nije zapretio.

16. minut: Ponovo je zapretila Zvezda, Eraković se našao u ofsajdu, ali prekid bi mogao da bude jako oružje srpskog tima. Dobar ritam meča, Portugalci imaju inicijativu, ali Zvezda igra hrabro, uzvraća.

 

 

13. minut: prva velika šansa za Zvezdu. Prvo je Katai bio izbloikiran, da bi zatim golman Mateuš sjajno odbranio bombu Kange sa 20 metara. 

11. minut: prvi udarac ka golu Borjana sa 12 metara šalje Rikardo Orta. Golman crveno-belih je odbranio, a posle 30 sekundi zaustavio je udarac Madeiroša. 

 

 

8. minut: Braga ima posed lopte, očekivano, Zvezda se organizovano brani i pokušava iz kontre. Rodić je sjajno poslao dubinsku loptu, Živković je pobegao čuvarima, ali nije uspeo da je primi.

5. minut: Ušla je Zvezda dobro u meč, jako u duelima i bar na startu je prilično udaljila domaćina od gola Milana Borjana bez obzira na dva prekida koji su bila lako otklonjena i šuta Madeiroša sa distance pored gola.

Novi maler za crveno-bele, Njegoš Petrović se povredio na zagrevanju, Slavoljub Srnić startuje. Meč je počeo.

Braga dočekuje od 21.00 čas Crvenu zvezdu u poslednjem kolu F grupe Lige Evrope i ima imperativ pobede. Crvena zvezda je pobedom nad Ludogorecom u prošloj rundi obezbedila nokaut fazu u evrokupovima, ali u Portugalu večeras traži pobedu za siguran plasman u osminu finala Lige Evrope, kako ne bi zavisila od meča u Razgradu.

Matematika je jasna, crveno-beli ostaju u Ligi Evrope ako ne izgube. Pobedom ostaju na prvom mestu i direktno odlaze u osminu finala što im donosi i 2.930.000 evra. Remijem ostaju u Ligi Evrope, ali im pozicija zavisi od rezultata koji u Bugarskoj bude ostvario Midtjiland. Danci imaju dva boda manje, ali bolji međusobji skor od Zvezde. U slučaju pobede, a remija Zvezde, bili bi prvi u grupi i obezbedili bi osminu finala, dok bi Zvezda igrala u šesnaestini finala ovog takmičenja.

Midtjiland samo pobedom ostaje u Ligi Evrope jer ima slabiji skor od Brage koja ima bod više, tako da bi crveno-beli usled poraza, a da Danci ne slave u Razgradu, ipak ostali kao drugoplasirani u Ligi Evrope.

U najgorem slučaju, Zvezda bi porazom uz pobedu Danaca igrača u šesnaestini finala Lige konferencija.

Komentari (0)

Sport