Fudbal

Vladimir Petrović hvali Crvenu zvezdu: Deki je ubacio neverovartnu energiju u tim

Komentari

Autor: Euronews

10/12/2021

-

12:14

Vladimir Petrović hvali Crvenu zvezdu: Deki je ubacio neverovartnu energiju u tim
Pižon - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Vladimir Petrović Pižon je posle eliminacije od Šerifa u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona rekao doslovce "da nije smak sveta i da Zvezda ima kvalitetan sastav koji će pokazati snagu i igrati u Ligi Evrope".

Naznake njegovih reči viđene su odmah protiv Kluža, pa zatim kroz celu grupnu fazu Lige Evrope gde su crveno-beli u konkurenciji Brage, Ludogoreca i Midtjilanda prvi prošli kroz cilj i obezbedili osminu finala.

"Svako ko je hteo da vidi to što sam rekao tada, a bilo je mnogo takvih, sinoć su imali mnogo razloga za zadovoljstvo. Sve se poklopilo mom klubu, malo i sportske sreće, ali mnogo više rada, kvaliteta, uložene energije. Ekipa uvek raste iz dana u dan, sve je bolja kako se svi više druže", objašnjava Petrović za portal "TV Arena sport".

Četvrta Zvezdina zvezda je od pre mesec dana uključena u rad prvog tima kao trener sa iskustvom da u nekim segmentima rada pomogne Dejanu Stankoviću. Zato o uspehu u Bragi posebno podvlači ulogu trenera.

"Vidi se energija Dejana Stankovića koju je ubacio u tim. Igrači igraju sa ogromnim žarom i posvešenošću koje od njega dobijaju. I ne radi se samo o utakmicama, on se troši možda i previše i na treninzima, ali zapravo, Zvezda igra kako i trenira. Sa mnogo energije, strasti, posvećenosti, koncentracije. Deki uživa u radu što je meni posebno drago".

Uživanje je obostrano, govorio je i Stanković na nekoj od prethodnih pres konferecnija.

"Uživam i ja u ovom radu, pomažem u nekim segmentima, ali meni je daleko lakše od Dekija i nisam odgovoran."

Posle ovih mesec dana ima mnogo bolji uvid u snagu tima.

"Nije isto gledati treninge sa strane i biti do tančina ukjljučen u rad. Bolje razumem i Dejana i šta se i zašto nešto radi."

 

 

Dodatno zadovoljstvo ostvarenjima čini fakt da je Zvezda u skoro svakoj utakmici igrala bez trojice do petorice važnih igrača.

"Deki to sve lepo uklapa, rotira, koristi sve što ima i prilagođava se veoma brzo situaciji što je u fudbalu možda i najteže. Zvezda će odigrati gotovo 35 mečeva za pet meseci, iscrpljujući je to ritam igranja. Na kraju, rezultat sve pokriva. Sve što se radi ima smisla".

Uspeh crveno-belih ima mnogo šire razmere za srpski fudbal.

"Stoji sigurno da je ovo najveći rezultat kluba posle Barija i Tokija 1991. godine. Svako može da ima svoj stav, ali rezultat sve govori. Zvezda ne samo što je sada 35. na UEFA rang listi, već je sebi dala jednu mirnoću da preko zime sagleda sve aspekte, napravi analizu, plan za narednu godinu. Klub pravi izvanredne rezultate u poslednjih pet godina, treći put se igra nokaut faza i tu niko ne može da ospori".

Srbija je na 11. mestu UEFA rang liste, na pomolu su i dva mesta u Ligi šampiona.

"Cela ova godina je fenomenalna za srpski fudbal, ako govorimo o profesionalcima. Poklopilo se da su i reprezentacija Srbije i Zvezda i Partizan napravili uspehe. Velika je to stvar za naš fudbal. Jedino što me brine su rezultati mlađih kategorija Srbije gde smo decenijama unazad pravili dobre rezultate. Plašim se da nas to ne košta u budućnosti", jasan je Petrović.

Komentari (0)

Sport