Fudbal

Sparta je rival po meri: U Partizanu zadovoljni žrebom za šesnaestinu finala Lige konferencija

Komentari

Autor: Euronews

13/12/2021

-

14:49

Sparta je rival po meri: U Partizanu zadovoljni žrebom za šesnaestinu finala Lige konferencija
Ivica Iliev i Aleksandar Stanojević - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Put ka osmini fnala Lige konferencija fudbalere Partizan vodi preko dvomeča protiv češke Sparte, a sportski direktor srpskog vicešampiona Ivica Iliev ne krije da je zadovoljan žrebom.

Funkcioner kluba iz Humske podseća da su se crno-beli u istoriji već jednom sastali protiv ovog kluba i to u sezoni 1965/66, kad su fudbaleri Partizana upseli da eliminišu prašku ekipu, a potom se preko Mančester junatda plasiraju u finale Kupa evrpskih šampiona, gde su kasnije poraženi od Real Madrida.

Bila je to ona čuvena generacija Partizanovih beba koja je u Pragu poražena 1:4, a onda na svom terenu uspela da trijumfuje 5:0 i obezbedi prolazak dalje

"Nijedan protivnik nije slab i sve ekipe koje su se našle u ovom žrebu su dobre. Ovo je rival po meri Partizana i zato mogu da kažem da smo zadovljni žrebom. Izvukli smo ekipu koja ima veliku fudbalsku tradiciju i sa kojom smo se u prošlosti sastajali i to na putu ka finalu Kupa evropskih šampina. Radujemo se dvomeču sa starim znancima", rekao je Iliev nakon žreba, dok je trener Aleksandar Stanoejvić dodao:

"Svaka ekipa koja je bila u žrebu je jaka za nas i želeli smo da izbegnemo PSV, Marsej i Lestre i te želje su nam se ispunile. Sparta spada u rivale sa kojima možemo da se nadigravamo".

Prvi meč između ova dva tima na programu je 17. februara u Pragu, a revanš je za sedam dana u Humskoj.

Komentari (0)

Sport