Fudbal

Urugvaj našao zamenu za Oskara Tabareza: Dijego Alonso novi selektor

Komentari

Autor: Euronews

15/12/2021

-

11:14

Urugvaj našao zamenu za Oskara Tabareza: Dijego Alonso novi selektor
Dijego Alonso - Copyright AP Photo/Mark Humphrey, File

veličina teksta

Aa Aa

Legendarni Oskar Taberz je nedavno dobio otkaz nakon 15 godina provedenih na klupi fudbalske reprezentacije Urugvaja, a čelnici Saveza su mu brzo pronašli zamenu.

Izbor pao na Diega Alonsa, koji je bio trener u Interu iz Majamija i prema tim informacijama ugovor je potpisan do kraja južnoameričkih kvalifikacija za SP 2022.

Konkretno, to znači da će Alonso predvoditi nacionalni tim u najmanje četiri utakmice, a pred njim je težak zadatak da obezbdi plasman na Mundjal.

Naime, Urugvaj trenutno zauzima sedmu poziciju na tabeli sa 16 osvojenih bodova, a Kolumbija koja se nalazi na četvrtom mestu ima svega bod više, koliko ima i Peru na petoj pozicji, dok je Čile 16. sa istim brojem bodova kao i Urugvaj.

Plasman na Mundijal će obezbediti četiri najbolje ekipe, a petoplasirani mora u dodatne interkontinentalne kvalifikacije.

Diego Alonso je vodio urugvajske klubove Penarol i Bela Vista, u Paragvaju je trenirao Olimpiju i Guarani, a poslednja dva kluba koja je vodio bili su meksički Monterej i američki Inter Miami.

Komentari (0)

Sport