Fudbal

Srbija čeka rivale u Ligi nacija: "Orlovi" su favoriti ko god da bude provitnik

Komentari

Autor: Euronews

16/12/2021

-

10:37

Srbija čeka rivale u Ligi nacija: "Orlovi" su favoriti ko god da bude provitnik
Srbija čeka rivale u Ligi nacija: "Orlovi" su favoriti ko god da bude provitnik - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Žreb za treći ciklus Lige nacija biće održan danas od 18 sati u Nionu, a fudbalska reprezentacija Srbije biće smeštena u treći šešir B divizije. Uz Srbiju u trećem šeširu su Izrael, Rumunija i Republika Irska i "orlovi" s njima ne mogu da se sastanu.

Iz prvog i drugog šešira će igračima selektora Dragana Stojkvića zapasti najteži rivali u ovom ciklusu takmičenja, ali to i dalje nisu selekcije od kojih bi Srbija trebalo da se plaši.

Najkvalitetniji protivnik iz prvog šešira su selekcije Ukrajine i Švedske, a posle njih su tu Bosna i Hrcegovina, odnosno Island. Kada je drugi šešir u pitanju najzvučnije ime je Rusija, kao i Škotska koja nas je u baražu za Evropsko prvenstvo senzacionalno savladala u Beogradu, dok su tu još Norveška i Finska.

Četvrti šešir če doneti najmanje kvalitetnog rival, ali je sasvim moguće da to bude selekcija Crne Gore, sa kojom smo već igrali u ovom takmičenju. Pored njih tu su još, Slovenija, Jermenija i Albanija.

Kao i u prethodnom ciklusu Liga nacija predstavlja rezervni put do EP, a pobednici grupa u sve četiri divizije plasiraće se u baraž za EP, pod uslovom da tokom 2023. kroz kvalifikacije ne izbore mesto među 20 najboljih timova. Uz to, prvoplasirane selekcije iz svih grupa će obezbediti prolaz u kvalitetniju diviziju u narednom ciklusu, a najlošije ekipe iz svake grupe će morati da se presele u niži rang.

Liga nacija će dati četiri učesnika završnog turnira, po istom sistemu kao prošli put. Reprezentacije sa boljim učinkom biće domaćini u polufinalu baraža, dok će mesto finalnog meča biti određeno žrebom.

Imajući u vidu da je Mundijal u Kataru zakazan za novembar naredne godine, novo izdanje Lige nacija će se održati po ubrzanom sistemu, odnosno prva četiri kola će biti igrana u junu, a peto i šesto u septembru.

Komentari (0)

Sport