Fudbal

Sjajan derbi u Bačkoj Topoli: Zvezda posle preokreta savladala TSC 3:2

Komentari

Autor: Euronews

16/12/2021

-

17:59 >> 18:12

Sjajan derbi u Bačkoj Topoli: Zvezda posle preokreta savladala TSC 3:2
Zvezda - Copyright facebook.com/FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Šampion Srbije bio je dva puta u nokdaunu, ali uspevao je da se izdigne i u sjajnoj utakmici, posle preokreta pobedi TSC u Bačkoj Topoli 3:2 (2:2). Junak Crvene zvezde na kraju jeseni bio je Milan Pavkov, strelac dva pogotka, pa su tako crveno-beli pobedom završili polusezonu. Koliko će zaostati za jesenjim šampionom Partizanom, dva, tri ili pet bodova, videćemo u subotu.

Meč je počeo minutom ćutanja u znak počasti Zoltanu Sabu, treneru TSC koji je preminuo pre godinu dana.

Derbi u Bačkoj Topoli je bio odličan, dinamičan i obilovao je uzbuđenjima, golovima. Posle kardinalne greške golmana Zorana Popovića poveo je TSC u 7. minutu. Poslao je Popović loptu po zemlji pravo do Banjca na 20m metara od gola, a vezni igrač je sjajno predriblao Dargovića koji je uklizao u blok i rutinirao loptu poslao u mrežu.

 

 

Primljeni gol je pokrenuo Zvezdu koja je počela opsadu gola Filipovića, Milan Pavkov je poghodio prečku, a u 15. minutu je posle prizemnog centaršuta Milana Rodića najspretniji u pet metara bio Mirko Ivanić i ispod Filipovića je poslao loptu u mrežu.

 

 

Uzvratio je odmah TSC, sjajni Mihailo Banjac je posle rikošeta ušao u šesnaesterca, svi su očekivali šut ali se on odlučio za lucidan pas ka Stanojloviću koji je ubacio loptu u mrežu. Gledao se VAR, ali sve je bilo u redu i domaćin je opet poveo.

 

 

Domaćin je imao nekoliko kontri, ali nije uspeo da postigne treći gol, a onda se Zvezda izdigla i izjednačila. Milan Rodić je opet centaršutem bio začetnik gola, Vukanović je glavom sa druge stative spustio loptu do Milana Pavkova koji ju je zakucao u mrežu. Četiri gola za 32 minuta, sjajan derbi.

 

 

Pokušavali su i jedni i drugi da dođu do novog gola, ali golmani su sačuvali svoje mreže pa se na poluvreme otišlo rezultatom 2:2.

Početak drugog dela protekao je u ofanzivi crveno-belih, a obeležio je udarac Slavioljuba Srnića tik pored gola u 50. minutu. Uzvratio je Aranđel Stojković čiji je projektil sa 25 metara završio tik iznad prečke. Milan Pavkov imao je svoj dan, u 55. minutu je rutinski smestio odbitak u mrežu za prvo vođstvo Zvezde. Vukanović je odlično ubacio loptu sa desen strane, Ivanić je šutirao, Filipović krajnjim naporom odbranio, ali nije imao sreće jer se lopta odbila pravo u noge "devetke" gostiju.

 

 

Razigrala se Zvezda, golman Filipović je redom krotio "bombe" Pavkova sa 16 metara, pa Kataija i Erakovića, a Ivanićev udarac sa iste distance prohujao je pored stative. Tražila je Zvezda novi pogodak da rezultatski "zatvori meč".  

U 85. minutu videli smo nešto što se ne viđa često. Rišairo Živković je predribalo i golmana i sa par metara loptu umesto u gol poslao u stativu. Sudije su uz to signalizirale i ofsajd, ali ovaj potez svakako ulazi u rubrloiku "promašaj godine".

TSC - Crvena zvezda 2:3 (2:2)

Strelci: Banjac u 7, Stanojlović u 17. za TSC, Ivanić u 15, Pavkov u 32. i 55. minutu. Stadion: "TSC Arena" u Bačkoj Topoli. Gledalaca: oko 3.000. Sudija: Milan Stefanović.

TSC: Filipović – Varga (od 83. Bočkai), Stojković, Leandro, Petrović (od 68. Milićević) – Tomanović, Đakovac – Stanojev (od 83. Stojiljković), Banjac (od 83. Ratkov), Vukić – Stanojlović (od 49. Krsmanović).

Crvena zvezda: Popović – Eraković, Pankov, Dragović, Rodić – Petrović (od 28. Srnić), Kanga – Vukanović (od 70. Živković), Ivanić (od 90+2. Ben), Katai – Pavkov.

Rezultati i parovi 21. kola Linglong Superlige Srbije

Sreda

Čukarički – TSC 2:0 (0:0)
/Đ. Jovanović 62, Kovač 82/

Četvrtak

Proleter – Radnički Niš 2:0 (2:0)
/Ninković 5, Tomović 20/

TSC – Crvena zvezda 2:3 (2:2)
/Banjac 7, Stanojlović 17 - Ivanić 15, Pavkov 32, 55/

Subota

Partizan – Kolubara 12.55 (TV Arena 1 Premium)

Novi Pazar – Vojvodina 13.00 (TV Arena sport 1)

Napredak – Spartak 15.00 (TV Arena sport 1)

Nedelja

Radnik – Mladost 13.00 (TV Arena sport 2)

Voždovac – Metalac 15.00 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport