Fudbal

Fergusonu sam zahvalan do kraja života: On mi je kao otac

Komentari

Autor: Euronews

18/12/2021

-

10:33

Fergusonu sam zahvalan do kraja života: On mi je kao otac
Fergusonu sam zahvalan do kraja života: On mi je kao otac - Copyright Tanjug AP/Bernadett Szabo

veličina teksta

Aa Aa

Ser Alek Ferguson najveće je trenerska legenda Mančestera i čovek koji je od Junajteda stvorio respektabilan tim koji je decenijama bio poštovan u Engleskoj, ali i izvan granica Velike Britanije.

Škotski stručnjak je stvorio mnoge vrhunske fudbalere kluba sa "Old traforda", a među njima je i Kristijano Ronaldo, jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena.

Ferguson je doveo sa svega 18 godina, a kako se ophodio prema njemu najbolje govori podatak da Ronaldo uvek i svuda ističe da mu je Ser Aleks kao drugi otac.

"Rekao sam to 100 puta, ali reći ću ponovo – Ferguson mi je kao otac. Dočekao me je u Mančesteru sa 18 godina, pričao je sa mnom, imali smo duge razgovore i svaki put mi je posle njih bilo lakše. Došao sam u klub gde su bile velike zvezde poput Gigsa, Solskjera i Skolsa, a on mi je objasnio kako treba da se postavim i šta treba da radim", rekao je Ronaldo i dodao:

"Bilo mi je teško u početku, nisam dobro znao jezik, a Ferguson još priča sa jakim škotskim akcentom, pa se nismo najbolje razumeli. Ali svakim danom sam učio sve više i zahvalan sam mu na svemu što je učino za mene.

O odnosu sa Kristijanom Ronaldom pričao je i sam Ferguson, koji je otkrio kako je tokom karijere uvek imao izgrađen čvrst odnos sa svim ljudima iz svog okruženja.

"Kristijano je došao u Englesku sa svega 18 godina bilo je to sve novo za njega i njegovu majku i naravno da je trebalo da im se pomogne. Uostalom, za mene je komunikacija sa ljudima iz okruženja veoma važna. Nikada mi se nije dogodilo da sretnem nekoga iz kluba i da ne porazgovaram sa njim. Bili da je to kuvar, neko iz obezbeđenja ili iz stručnog štaba. Važno je razgovarati sa ljudima, pitati ih da li su dobro, kako su im porodice... Ljudima je važno da vide da vam je stalo, a iz tog odnosa se grade dobri rezultati", objasnio je Ferguson.

Komentari (0)

Sport