Fudbal

Levandovski izjednačio Ronaldov rekord po broju golova u jednoj godini: Mesi i dalje nedostižan

Komentari

Autor: Euronews

18/12/2021

-

10:56 >> 10:57

Levandovski izjednačio Ronaldov rekord po broju golova u jednoj godini: Mesi i dalje nedostižan
Robert Levandovski - Copyright AP Photo/Matthias Schrader

veličina teksta

Aa Aa

Nije Robert Levandovski dobio priznanje za najboljeg igrača sveta, ali po partijama koje pruža sasvim je jasno da je ono trebalo da ode njemu, a ne nekome drugom, ma makar taj neko bio i Lionel Mesi.

Napadač Bajerna već godinama igra u fenomenalnoj formi, a na jučerašnjem meču protiv Volfsburga je postigao četvrti gol za šampiona Nemačke, što je njegov 69. pogodak u 2021. godini i čime je izjednačio rekord Kristijana Ronalda.

Portugalac je 2013. godine kao član Real Madrida postigao isti broj golova kao poljski reprezentativac, dok je Lione Mesi godinu dana ranije postigao neverovatan 91 pogodak za Barselonu i pitanje je da li će iko ikada uspeti da sruši taj rekord.

 

 

"Levandovski je u ovom trenutku najbolji napadač na svetu. To kako on igra i kako postiže golove je prosto neverovatno. Želimo da dugo bude kod nas i da nastavi da igra u tom ritmu", kaže prvotimac Bajerna Alfonso Dejvis.

Poljak ipak neće biti u prilici da obori Ronaldov rekord, budući da Bajjern u 2021. godini više neće imati takmičarskih obaveza, ali već od 7. januara naredne godine kreće u poteru za Mesijevim ostvarenjem.

Komentari (0)

Sport