Fudbal

Partizan sačuvao "plus pet" pred odlazak na zimsku pauzu: Crno-beli bolji od Kolubare

Komentari

Autor: Euronews

18/12/2021

-

15:19

Partizan sačuvao "plus pet" pred odlazak na zimsku pauzu: Crno-beli bolji od Kolubare
Partizan sačuvao "plus pet" pred odlazak na zimsku pauzu: Crno-beli bolji od Kolubare - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Da je Partizan novi jesenji šampion Srbije u fudbalu znalo se još pre nekoliko dana kad su crno-beli u Gornjem Milanovcu savladali ekipu Metalca (3:0), ali je jedina nepoznanica bila ta sa kolikom će prednošću u odnosu na Crvenu zvezdu igrači trenera Aleksandar Stanojevića otići na zaslužen odmor.

Da ona ostane "plus pet" kao što je bila i pre utakmice protiv Kolubare pobrinuo se Kvinsi Menig koji je u 67. minutu savladao golmana Lazarevčana i doneo veliku radost među crno-belima.

Trebalo je, sudeći po kvalitetu igrača ove ekipe, ovo da bude rutinska pobeda za domaći tim, ali su se igrači u belim dresovima veoma mučili da probiju odličnu odbranu gostiju iz Lazarevca.

Uspeo je Marko Milovanović u 10. minutu da probije taj bedem, ali se pregledom video snimka utvrdilo da je to učinio iz nedozvoljene pozicije, pa je gol Partizana poništen. To kao da ih je poremetilo, jer do odlaska na odmor gotovo da nisu ozbiljno zapretili gostima koji su se organizovano i čvrsto branili.

Koliko je trijumf u ovom susretu za crno-bele bio važan pokazuje i podatak da je trener Stanojević u igru u drugom poluvremenu uveo i najboljeg strelca Rikarda Gomeša, koji je neposredno pred utakmicu sa Anortozisom u okviru Lige Evrope kolabirao na treningu i od tada nije bio u ekipi.

Ipak čovek odluke je bio njegov par u napadu crno-belih Kvinsi Menig, koji odlično reagovao posle kornera svog tima i zatresao mrežu Kolubare za veliko slavlje fudbalere, članova stručnog štaba i navijača Partizana koji h je u Humskoj bilo nekoliko hiljada.

Komentari (1)

Malinoa

18.12.2021 16:20

Slaviće se titula. Bravo crno beli,bravo,bravo⚫⚪

Sport