Fudbal

Fudbaleru Mančester Sitija danas je dodata još jedna optužnica za silovanje

Komentari

Autor: Euronews

22/12/2021

-

13:04

Fudbaleru Mančester Sitija danas je dodata još jedna optužnica za silovanje
Mendi u duelu sa fudbalerom Totenhema - Copyright Tanjug/AP Photo/Ian Walton

veličina teksta

Aa Aa

Protiv fudbalera Mančester sitija Benžamina Mendija danas je podignuta optužnica po sedam tačaka za silovanje i jednoj za seksualni napad u Engleskoj u vezi sa pet žena i određen mu je novi pritvor.

Mendi je 26. avgusta 2021. bio osumnjičen za četiri silovanja i jedan seksualni napad i odmah mu je bio određen pritvor. Na sudu se pojavljivao 10. septembra, pa 15. novembra kada mu je po optužnici bilo zakazano suđenje za 24. januar 2022. Međutim, već 16. novembra su stigle dve nove krivične prijave za silovanje, a danas je ta optužnica i treći put proširena. 

Protiv 27-godišnjeg fudbalera prošle nedelje je podneta nova krivična prijava za pokupšaj silovanja koji se dogodio u julu ove godine, dok su ranije optužbe bile za period između oktobra 2020. i avgusta 2021. godine.

Mendi se danas sa advokatom, ali i drugoptuženim Luisom Sahom Maturijem (40), koji nije u srodstvu sa nekadašnjim igračem Lusiom Sahom, pojavio na sudu. Saha je optužen po šest tačaka za silovanje i jednoj za aksualni napad.

Posle saslušanja od 40 minuta, sudija je Mendiju i Sahi odredio pritvor u HMP Altkortu u Liverpulu do suđenja koje je bilo zakazano za 24. januar 2022. godine ali je danas odloženo. Očekuje se da sud odredi novi tremin, a mediji pretpostavljaju da je razlog proširena optužnica protiv obojice.

Mendi je francuski reprezentativac, osvojio je Mundijal 2018. u Rusiji, a posle Avra, Marselja i Monaka, od 2017. je član Mančester sitija koji ga je platio 52 miliona evra.

Komentari (0)

Sport