Fudbal

Od Mesijevog dolaska PSŽ prodao najviše dresova na svetu i svaki mesec dobije milion novih sabskrajbera

Komentari

Autor: Euronews

23/12/2021

-

10:16

Od Mesijevog dolaska PSŽ prodao najviše dresova na svetu i svaki mesec dobije milion novih sabskrajbera
AP Photo/Christophe Ena - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

veličina teksta

Aa Aa

Od kako je letos stigao u redove PSŽ, Argentinac Lionel Mesi je odigrao 16 utakmica za klub iz glavnog grada Fracuske i postigao šest golova uz jednu asistenciju manje, što za njega i nije neki spektakularan učinak.

Međutim, u Parizu ne mogu da budu nezadovoljni, jer pored sportskih motiva, angažovanje jednog od dvojice najboljih svetskih fudbalera imalo i finansijsku računicu koja je polako počela da se isplaćuje.

Naime, profili "svetaca" na društenim mrežam u ovom trenutku imaju 150 milona pretplatnika, a od Mesijeovg angažovanja njihov broj se iz meseca u mesec konstantno povećava za milion.

Uz to, u prvih  nedelju dana nakon Mesijevog dolaska iz Barselone, nalozi francuskog kluba su dobili čak 20 miliona novih sabskrajbera zbog čega su u Parizu prsrećni.

Uz to, prodaja dresova ide bolje nego ikada što pokazuje i izjava jednog od direktora kluba Marka Armstronga koji tvrdi da je po tom segmentu marketinga PSŽ najbolji na svetu:

"Verujem da smo prošle godine prodali najveći broj dresova od svih svetskih klubova, a ove će taj rezultat biti još bolji".

Komentari (0)

Sport