Fudbal

Bufon potkačio Portugalca: Ronaldo je pokvario Juventusov DNK

Komentari

Autor: Euronews

24/12/2021

-

13:34

Bufon potkačio Portugalca: Ronaldo je pokvario Juventusov DNK
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Legendardni italijanski golman, Đanluiđi Bufon, još jedan je od onih koji misle da je Kristijano Ronaldo ''pokvario'' Juventus.

Štoperski tandem Leandro Bonući - Đorđo Kijelini, već je ranije istakao da misli da je dolaskom Portugalca torinski klub više izgubio nego što je dobio, a sada se sa tim složio i Bufon:

 

 

„Juventus je imao šansu da osvoji Ligu šampiona prve sezone kada je Ronaldo došao. Ja sam tada bio u Parizu i nisam mogao da shvatim šta se dešavalo. Vratio sam se, dve sezone proveo u timu sa Kristijanom i lepo smo se slagali. Ali mislim da je Juventus tada izgubio svoj timski DNK. Do finala Lige šampiona 2017. smo došli jer smo bili preiskusna ekipa. Iznad svega smo bili celina i imali smo jaku konkurenciju u timu još još od grupne faze. Sa Ronaldom smo to izgubili“, rekao je popularni Điđi u intervjuu nekadašnjem saigraču iz Parme, Hristu Stoičkovu.

Potom je prokomentarisao aktuelne najbolje golmane sveta:

„U ovom trenutku imate petoricu ili šestoricu vrhunskih golmana. Oblak, Kurtoa, Ter Štegen, Nojer, Donaruma… I niko od njih ne odskače previše od drugih. Donaruma bi mogao to da bude. Ima potencijal da nadmaši sve ostale u narednih pet godina“.

Komentari (0)

Sport