Fudbal

Olimpik Lion i FK Pariz izbačeni iz Kupa Francuske

Komentari

Autor: Euronews

27/12/2021

-

18:01

Olimpik Lion i FK Pariz izbačeni iz Kupa Francuske
Navijači Liona - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Disciplinska komisija Francuske fudbalske federacije (FFF) izbacila je FK Pariz i Olimpik Lion iz Kupa Francuske nakon incidenata 17. decembra koji su doveli do prekida meča 1/16 finala. Nica, koje je trebala da bude protivnik jednom od dva tima u osmini finala, automatski bi trebala da se kvalifikuje za narednu rundu.

Pored toga, FK Pariz će narednih pet mečeva morati da odigra van svog stadiona, uz novčanu kaznu od 10 000 evra. Što se tiče kluba iz Liona, njegovim navijačima biće zabranjena sva gostovanja tokom utakmica Lige 1 do kraja sezone, a moraće da plati i novčanu kaznu od 52 000 evra. Klubu takođe preti suspenzija iz Kupa Francuske za sezonu 2022-23 u slučaju novih incidenata njegovih pristalica. Takođe, Lion će morati da plati i nadoknadu troškova u vezi sa popravkom stolica koje su oštetili njegovi navijači.

Disciplinska komisija FFF je oko sat ipo saslušavala predstavnike oba kluba. Iz Olimpik Liona insistirali su na odbrani svojih interesa, ponavljajući da klub iz Rone nije jedini kriv i da je već preduzeo mere protiv svojih navijača. Oba kluba imaju mogućnost žalbe.

Komentari (0)

Sport