Fudbal

Inter želi Luku Dinja: Francuzu nude pozajmicu u Seriju A

Komentari

Autor: Euronews

03/01/2022

-

19:20

Inter želi Luku Dinja: Francuzu nude pozajmicu u Seriju A
Luka Dinj - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Urugvajski fudbaler Matijas Vesino i francuski levi bek, Luka Dinj, mogli bi da ''zamene'' ekipe.

Naime Urugvajac je ove sezone imao jako malu minutažu u milanskom Interu, te je na samo jednoj utakmici bio uvršten u startnu postavu od strane trenera Simonea Inzagija. Već tri i po godine je sa ''nerazurima'', ali izgleda da je došlo vreme za rastanak, za šta je vezista i spreman.

Sa druge strane, Dinj u Evertonu ima nešto bolju poziciju, ali je ekipa u veoma lošoj formi. Trenutno zauzima 15 poziciju u Premijer ligi sa samo 19 osvojenih bodova iz 18 mečeva. Prethodni meč protiv Brajtona, Dinj je presedeo na klupi, što može da znači da i nije u prvim planovima trenera, Rafe Beniteza.

 

 

Inter bi želeo da u svojim redovima vidi dvadesetosmogodišnjeg Španca, ali su trenutno zainteresovani samo za pozajmicu, uz mogućnost potencijalnog otkupa na kraju sezone.

Vesinu ugovor ističe na kraju sezone i želi da pred kraj saradnje sa trenutnim klubom dobije ''minute u nogama'', pa bi potencijalni odlazak u Everton bio odlično rešenje. Sa druge strane, Francuzu ugovor ističe 2025. godine, ali je skoro izvesno da će, ukoliko za to bude mogućnosti, promeniti sredinu.

 

Komentari (0)

Sport