Fudbal

Zvezda zbog kovida odustala od Kipra, cele pripreme u Turskoj

Komentari

Autor: Euronews

11/01/2022

-

14:56

Zvezda zbog kovida odustala od Kipra, cele pripreme u Turskoj
Crvena zvezda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Posle tri nedelje pauze fudbaleri Crvene zvezde okupili su se pred početak zimskih priprema.

Zvezdini fudbaleri imaju preglede na Košutnjaku, a popodne će odraditi prvi trening na svom stadionu. Drugi deo pregleda obaviće se u sredu.

Ekipa Crvene zvezde će kompletne pripreme odraditi u Turskoj, gde će boraviti od 13. januara.

Trebalo je da pripremne budu podeljene na dva dela. Prvi na Kipru, što je otkazano zbog velikih restriktivnih mera usled korona virusa u toj ostvrskoj državi.

Za sada je poznato da će Zvezda igrati četiri pripremne utakmice u Turskoj. Protivnici će biti Maribor (25. januar), Lask (28), Šahtjor Donjeck (31) i Šahtjor Soligorsk (3. februar).

Tim Crvene zvezde će se razlikovati u odnosu na prvi deo sezone. Aleksa Vukanović i Miloš Degenek su otišli iz kluba, dok je za sada jedino pojačanje norveški napadač Ohi.

Pripreme će proći bez Gelora Kange i El Fardu Bena, koji su sa reprezentacijama Gabona i Komorskih Ostrva na Kupu afričkih nacija.

Pred Crvenom zvezdom su veliki izazovi u nastavku sezone. Sledi borba za novu titulu šampiona Srbije, plej-of faza Lige Evrope, a tu je i Kup Srbije.

Zvezda posle 21 odigranog kola zauzima drugo mesto na tabeli fudbalskog prvenstva Srbije. Prvoplasirani "večiti" rival Partizan ima 59 bodova, pet više.

Zahvaljujući izvanrednim rezultatima u grupnoj fazi, Zvezda će preskočiti prvu stepenicu u Ligi Evrope. Takmičenje će nastaviti u osmini finala, a protivnika će saznati 25. februara.

Crveno-beli će igrati i Kup Srbije u fudbalu, gde će joj rival u osmini finala biti Radnički iz Niša.

Komentari (0)

Sport