Fudbal

Trener Zvezde podržao Đokovića: Pokazaće snagu i osvojiti AO

Komentari

Autor: Euronews

12/01/2022

-

16:04

Trener Zvezde podržao Đokovića: Pokazaće snagu i osvojiti AO
Dejan Stanković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde okupili su se pred početak priprema za novu sezonu.

Konferenciju za novinare održao je trener Dejan Stanković, koji je govorio o planovima za drugi deo sezone, ali neizostavna tema bio je i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Đoković je imao mnogo problema u Australiji, gde je otputovao zbog prvog grend slem turnira, a tretman kojim je izložen u Melburnu izazvao je reakcije celokupne svetske javnosti.

Tako je i Stanković, inače Đokovićev prijatelj, upitan da komentariše događanja u kojima se našao srpski teniser.

"Nisam se čuo sa Novakom. Čoveka treba da puste da radi ono što najbolje zna a to je da igra tenis. On će svu nepravdu pretvoriti u svoju snagu. On je u najtežim momentima to pokazao. Ima tu snagu i unutrašnji mir da se izdigne iz svakog problema. I ovo će se ubrzo za njega 'zvati juče'. Ubeđen sam da će igrati i boriti se za svoju pravdu i osvojiti Australijan open. Ne znam da li je istina da neko ko osvoji 10 puta AO da mu se stavi bista, ali ako to uradi pokazaće da je najveći. Koristim pirliku da mu poželim svu sreću ovog sveta", istakao je Stanković.

Trener fudbalera Crvene zvezde govorio je o mnogim temama vezanim za sam klub. Osvrnuo se na konflikt sa kapitenom Milanom Borjanom, posle kog je golman tražio da ode.

"Da bih pisao lepu budućnost, prošlost moramo da ostavimo iza nas. Ja nemam problem, Zvezda je iznad svakog. Iznad mene i bilo koga. Sve što je bilo u prošloj godini ostalo je iza mene. Ja problem nemam, ne verujem da će ga imati Borjan. Svako treba sebe da stavi sa strane i da misli o ciljevima kluba. I na to bi stavio tačku", rekao je Stanković.

Borjan, Bakajoko i Lučić su pozitivni na korona virus i neće putovati sa ekipom u Tursku već će doći naknadno. U Turskoj u većem delu Stanković neće moći da računa na Gelora Kangu i El Fardu Bena koji su na Kupu afričkih nacija.

"Kanga i Ben su na Kupu Afrike i nadam se da će odigrati dosta dobro. Kad budu završili videćemo da li će dobiti koji dan odmora. Neće izgubiti na fizičkoj spremi, ali će se u nekom momentu zbog Kupa Afrike osetiti to na formi tokom sezone. Želim im da budu zdravi, spremili smo program za njih".

Sa Ohijem Omožuanfom video se na kratko.

"Svestan je gde je došao, svestan je zahteva i šta se očekuje od njega. Spreman je za svaki izazov, ovo je prava sredina da se dokaže".

Strahinja Eraković ima puno poverenje struke i kluba, novi štoper se neće tražiti. "Nisam nikad stavljao Eraka u upitnik. On je garancija, Zvezdino dete i neko ko je kroz godinu i po dana imao put odrastanja. Opravdava sva očekivanja. On je ravnopravan član odbrane i neko na koga možemo da se oslonimo".

Pet bodova prednbosti Partizana na polusezoni zahteva maksimalan pristup

"Čeka nas jedan važan put. Svesni smo u kakvoj smo situaciji, pa ćemo jako krenuti sa novim pripremama, fokusirani na ono što nas čeka", rekao je Stanković.

Komentari (0)

Sport