Fudbal

Zvezda počela pripreme, Terzić upozorio da sledi težak posao

Komentari

Autor: Euronews

12/01/2022

-

16:35

Zvezda počela pripreme, Terzić upozorio da sledi težak posao
Zvezdan Terzić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde okupili su se na početku priprema za nastavak sezone.

Zvezdine fudbalere su u svlačionici stadiona "Rajko Mitić" posetili generalni diretkor Zvezdan Terzić, sportski direktor Mitar Mrkela i predsednik kluba Svetozar Mijailović.

Crvena zvezda posle prvog dela sezone zaostaje pet bodova za vodećim Partizanom u Superligi Srbije. To je nova situacija, s obzirom na to da su crveno-beli proteklih godina bili ti koji su imali prednost.

Prvi se igračima obratio Zvezdan Terzić, koji je najavio "pakao".

"Po prvi put posle ko zna koliko okupljanja, viđamo se, a imamo minus pet u odnosu na Partizan. Ranije je bilo samo veselo, želim vam zdravlju, sreću, slušajte trenera, ovo-ono... Sada moram da vam kažem da imamo pakao ispred nas, četiri i po meseca. U velikoj meri smo mi krivci jer imamo nikad bolji tim, nikad boljeg trenera, a minus pet. Nemamo lagodnu situaciju kao ranije kada se okupimo u januaru, a imamo 15 bodova više. Spremite se, nemamo slobodnog dana do 26. maja, nemamo pravo na grešku, moramo da budemo pravi, ispravni. Kvalitet nije sporan, ali morate da budete ozbiljni muškarci, svesni dresa koji nosite". 

"Nama je jedina obaveza šampionska titula. Biće mnogo teško. Vidite šta se dešava, videli ste izjavu predsednika Partizana, gde hvali suđenje. Potpuno se poklopila izjava sa izjavom selektora koji se pita mnogo više nego što bi trebalo da se pita selektor. Na čelu saveza je Partizanov čovek. Momci upozoravam vas, čeka vas teških četiri i po meseca. Sami smo, moramo da budemo jaki, jači nego ikad, i pokazati da zaslužujemo titulu. Njima je sada sve regularno, sve potaman...", rekao je Zvezdan Terzić.

"Nikad nisam bio tako pun samopouzdanja kao danas, jer nikad nisam bio zadovoljniji kvalitetom koji Zvezda ima nego sada. Verujem, sve je u našim rukama, ima mnnogo da se igra. Ubeđen sam da ćemo biti šampioni".

Sportski direktor kluba Mitar Mrkela izjavio je da igrači moraju da vode računa kako se ponašaju, ne samo u i oko kluba, već i privatno.

"Imali smo uspešnu godinu iza nas, ali smo upoznali svu lepotu i težinu igranja u Zvezdi. Dupla kruna, odlična Evropa, ali i pet bodova manje od Partizani. Želimo da budemo šampioni i titula je apsolutni prioritet. Svako od nas, a naročito vi, koji ste protagonisti, treba da pogledamo u sebe. Da vidimo šta smo pogrešili pa zaostajemo pet bodova za Partizanom. Treba da obratimo pažnju i na privatan život, druge stvari. A, mislim da imamo sve i kvalitet da budemo šampioni", kazao je Mrkela.

Predsednik Svetozar Mijailović poželeo je da igrači ostvare ciljeve koji su postavljeni ispred njih.

"Verujemo u sve vas i našeg trenera. Nastojte da opravdate to poverenje koje smo vam dali jer verujemo u tim. Šteta bi bilo da u ovoj sezoni ne potvrdimo to što smo postigli u prošloj. Želim da vas prati zdravlje, da budete srećni i zadovoljni i deo tog zadovoljstva prenesete na rezultat koji ćete ostvariti. Srećno svima".

Na kraju se obratio i trener Dejan Stanković.

"Ovo su jake poruke. Treba svi da budemo svesni. Želim samo da nastavimo da budemo grupa. Jer, kada smo zajedno, mnogo smo nezgodan protivnik. Verujem 300 odsto u vas. Ne zato što je mikrofon ovde, rekao sam to i bez njega. Samo želim da budemo pravi. Od danas pa do 26. maja samo Zvezda. Zvezda, Zvezda, Zvezda i samo Zvezda. Da li je to okej? Glava dole i samo jako. Želimo da napravimo ne čudo, već samo nešto što nama pripada", istakao je Stanković.

Komentari (0)

Sport