Fudbal

Real Madrid pobedio Barselonu u Superkupu Španije

Komentari

Autor: Euronews

12/01/2022

-

22:42 >> 11:06

Real Madrid pobedio Barselonu u Superkupu Španije
AP Photo/Joan Monfort - Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Real Madrida savladali su ekipu Barselone sa 3:2 i tako se plasirali u finale Superkupa Španije koji se igra u Rijadu (Saudijska Arabija). Danas od 20.00 časova u drugom polufinaliu igraju Atletiko Madrid i Atletik Bilbao.

Madriđani su dobro otvorili meč i poveli već u 25. minutu. Karim Benzema je proigrao talentovanog Vinisijus Žuniora koji je iskoristio svoju brzinu i pogodio za 1:0.

Ipak, nisu se predavali Katalonci i uspeli su da dođu do izjednačenja u prvom poluvremenu. Holandski napadač, Luk De Jong se najbolje snašao i reagovao na odbijenu loptu u protivničkom šesnaestercu i tako doneo poravnanje rezultata.

U drugom delu je Real ponovo krenuo silovito. Igrao se 72. minut kada je Dani Karvahal sa desnog boka uputio loptu u petarac, gde se ona odbila od Ter-Štegena do Karima Benzeme koji ju je rutinski sproveo u mrežu.

Međutim, Barsa je u 83. minutu ponovo izjednačila. Na iznenađenje svih prisutnih, Ansu Fati, koji je bio među najnižima na terenu, postigao je pogodak glavom posle odličnog centaršuta Đordija Albe i tako doneo produžetke svom timu.

Momenat odluke dogodio se u 98. minutu kada je Rodrigo poslao loptu ka Vinisujusu, koji ju je propustio Federiku Valverdeu, a ovaj precizno šutirao i obezbedio ''Kraljevskom klubu'' mogućnost za osvajanje novog trofeja.

.

Komentari (0)

Sport